Saturday, November 1, 2014

Oslo Sjømannskirke sold – E24

Oslo Sjømannskirke sold – E24

Oslo Sjømannskirke med tilhørende eiendom er blitt solgt. Eiendommen, som ligger på Bygdøy, er på seks mål med strandlinje.

Man vil komme tilbake med nærmere informasjon om hvem som er kjøper og hva kjøpesummen ble i neste uke, opplyser Den indre sjømannsmisjon i en pressemelding.

Taksten på kirken har blitt satt til 70 millioner kroner.

Den indre sjømannsmisjon fikk overta eiendommen i 1983 for én krone fra en ideell, kristen virksomhet ledet av presten Hans Jakob Frøen. Forutsetningen var at stedet ble drevet videre i kristent ånd.

Det har ifølge Vårt Land den siste tiden vært strid om sjømannskirken skal selges på det åpne markedet med mulighet for oppnå en salgspris på 60-100 millioner kroner, eller om man kun skal vurdere kjøpere som fortsatt vil drive kristen virksomhet – noe som trolig vil føre til at prisen vil ligge under halvparten av dette.

- Å selge kirken på et åpent, fritt marked for å få mest mulig penger til andre oppgaver i Den Indre Sjømannsmisjon, vil være i strid med intensjonen da organisasjonen for 30 år siden fikk overdratt eiendommen for én krone, protesterte Jan Paus i et debattinnlegg i Vårt Land.

Paus er tidligere landsstyreformann og ledet forhandlingene i 1983 om overtakelse av Oslo sjømannskirke.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment