Tuesday, March 29, 2016

Gimsøy Abbey lay down in Skien – Manager

Reisetips med annonselenker

Tradisjonsrike Idun-produkter og kjente merkevarer fra Gimsøy Kloster vil bli produsert i Sverige etter at styret i Orkla tirsdag gikk inn for å legge ned to fabrikker i Norge.

Idun-fabrikken i Rygge i Østfold produserer i dag kjente merkevarer som ketsjup og sennep, mens det ved Gimsøy Kloster i Skien blant annet lages Tomtegløgg og Fun Light. Sammen med Nora-fabrikken jobber om lag 80 ansatte for Orkla i Rygge, og 24 personer er ansatt i Skien.

På et styremøte i Orkla tirsdag ble det bestemt at Gimsøy Kloster skal nedlegges, og at all produksjon skal flyttes til Kumla i Sverige. Samtidig fattet eierne en intensjonsbeslutning om at den ene av konsernets fabrikker i Rygge i Østfold skal flytte sin produksjon av ketsjup, sennep og dressinger til Orkla Foods’ fabrikk i Fågelmyra i Sverige. Produksjonen av surkål og agurker skal derimot fortsette i Rygge. I tillegg skal det bygges opp et logistikksenter på stedet.

Saken fortsetter under.

– Vi har behov for å samle produksjonen på færre produksjonssteder for å være konkurransedyktige for fremtiden. Det innebærer at vi anser det nødvendig å legge ned noen fabrikker, samtidig som vi øker investeringene ved andre, sier lederen for Orkla Foods, Atle Vidar Nagel-Johansen, i en uttalelse.

De ansatte ved fabrikken i Rygge reagerer på forslaget og mener Orkla sender et signal om at det ikke er bærekraftig å drive produksjon i Norge.

– En ting er å se på struktur og sammenflytting av underskuddsbedrifter internt i Norge, det kan vi ha en viss forståelse for, men å flytte overskuddsbedrifter ut av landet er vanskeligere å forstå, skriver NNN-klubben i en uttalelse. (©NTB)

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!



LikeTweet

No comments:

Post a Comment