Saturday, March 26, 2016

Volkswagen is recalling 524 cars in Norway – E24

Av de 800.000 bilene som tilbakekalles på verdensbasis, er 524 av dem på norske veier. Det sier informasjonssjef i Volkswagen Norge, Anita Svanes, til E24 lørdag ettermiddag.

Fredag ble det nemlig kjent at det tyske bilkonsernet tilbakekaller 800.000 biler verden rundt på grunn av problemer med pedalene.

Det var den danske næringslivsavisen Børsen som først omtalte saken.

Av de 800.000 bilene skal 391.000 av dem være Volkswagen Touareg, mens 410.000 av bilene er Porsche Cayenne, som er bygget mellom 2011 og i år.

Ifølge Svanes vil oppgraderingen starte fra og med neste uke. Da skal bilene kontrolleres for å sjekke om låseringen er korrekt montert, og eventuelt montere en ny. De berørte kundene vil bli kontaktet av forhandler for timeavtaler.

Den danske næringslivsavisen skriver at Volkswagen selv har oppdaget en mulig feil ved en intern undersøkelse og vil rette den i produksjonen fremover. Videre at feilen kan utbedres på et verksted i løpet av en halv time og kommer til å være vederlagsfritt for bileierne. 

Det er ikke klart hvor mange norske biler som skal tilbakekalles.

– Jeg kjenner ikke til saken, men har forespurt teknisk avdeling. Det er langfredag og stengt så jeg kan ikke love svar i dag, skriver Anita Svanes, informasjonssjef i Volkswagen Norge til E24 i en e-post.

Jeannine Ginivan, pressesjf hos Volkswagen i USA, skriver i en e-post at de registrerte tilfellene med feil har skjedd «overseas», altså utenfor USA. Hvilke land spesifiseres ikke.

(Saken fortsetter under bildet.)

 <b>RAMMET:</b> 410.000 av de  800.000 bilene er Porsche Cayenne, som er bygget  mellom 2011 og i år.
RAMMET: 410.000 av de 800.000 bilene er Porsche Cayenne, som er bygget mellom 2011 og i år.

Meldingen kommer to dager etter at Volkswagen meddelte at 177.000 nye biler av modellen Passat må tilbakekalles i forskjellige europeiske land. 

Årsaken skal være et mulig problem i det elektriske systemet.

I tillegg har det tyske bilkonsernet tilbakekalt 680.000 biler i USA grunnet en mulig feil i bilenes airbag-system.

Utslippsskandalen

Stadige tilbakekallinger av biler kommer på toppen av utslippsskandalen som Volkswagen har vært sentrum i siden fjor høst.

Den tyske bilgiganten har lurt myndigheter og forbrukere til å tro at dieselbilene deres er langt renere enn de faktisk er.

Det var 18. september i fjor høst at den britiske avisen The Guardian skrev at det amerikanske miljødirektoratet EPA mente at Volkswagen hadde installert programvare i sine dieselbiler som reduserer utslippene av helseskadelige stoffer når kjøretøyene testes.

To dager senere innrømmet Volkswagens konsernsjef Martin Winterkorn at han var klar over utslippsjukset. 

No comments:

Post a Comment