Saturday, March 19, 2016

Publicly New and recommendations: Solar sees the light – Manager

Promotion med annonselenker

Her er dagens morgenrapport fra Nettavisens aksjeforum.

Her serveres blant annet tradingrelaterte nyheter i dagens aviser, nye anbefalinger, vurderinger fra meglerhus og interessante nyheter fra børsnoterte selskaper på morgenkvisten.

Sjekk hvilke børsnyheter og selskaper som diskuterers på Xtrainvestors chat akkurat nå!

Dagens nyheter og anbefalinger
Scatec Solar ser stor interesse for å investere i solkraftprosjekter og hevder at de slipper lete etter medinvestorer. Scatec-sjef Raymond Carlsen hevder at solkraft nå er konkurransedyktig helt ned til oljepriser rundt 20 dollar fatet og at veksten ikke er berørt i det hele tatt av det kraftige oljeprisfallet. Totalkostnaden for å bygge solparker er redusert med 30 prosent siden 2012 og forventes falle ytterligere 20 prosent frem mot 2020. Scatec opprettholder målet om tredobling av produksjonskapasiteten innen utgangen av 2018.

Trond Mohn deltar i redningspakken til Island Offshore. Han benekter rykter om at han skal ha kjøpt seg inn i obligasjonslån til DOF og Farstad Shipping.

Pareto reduserer estimatet for inntjening per aksje i Yara for 2016 fra NOK 39,9 til NOK 35,6, men opprettholder kjøpsanbefaling og kursmål NOK 475.

DNB tjente nærmere to milliarder kroner ved å tvinge alle ansatte over på innskuddspensjon. Konsernsjef Rune Bjerke og de fleste andre medlemmer av konsernledelsen fikk imidlertid beholde sine lukurative pensjonsytelser.

Kongsberg Gruppen kjøper seg inn i Patria, Finlands ledende forsvarsleverandør, ved å betale nærmere 2,6 milliarder kroner for 49,9 prosent. Dette er selskapets største investering noensinne. Kongsberg Gruppen hevder at det vil komme betydelige synergier fremover og at kjøpet er innvannende.

To ansatterepresentanter i North Energy hevder at den tidligere ledelsen gjorde flere kjøp av letelisenser som ikke var faglig forankret og som kostet selskapet over 100 millioner kroner.

Petter Sagfossen i Pareto Securities mener å se tegn til at obligasjonsmarkedet for olje og gass produsenter begynner å åpnes etter oljeprisoppgangen. Fallende kredittspread og innskuddsøkning i amerikanske high yield fond er positive signaler.

DNO har redusert sine 2P reserver på Tawke-feltet med ca 13 prosent. Pareto anslår at dette reduserer estimatet på nettoverdier med ca 1 krone per aksje. Pareto øker samtidig sitt kursmål i Det Norske til NOK 68 (58) og oppgraderer til kjøp.

Lundin-sjef Alex Schneiter mener at selgerne av felt- og lisensandeler på norsk sokkel må jekke prisene videre ned før oppkjøp blir attraktivt.

Axactor-sjef Endre Ragnes ser at misligholdet øker i Norge. I går meldte selskapet om kjøp av den norske inkassoaktøren Ikas for 291 millioner kroner. Ragnes sier at Axactor har kjøpt tre gjeldsporteføljer og må selv finansiere 65 prosent av kjøpene med egenkapital. Når de når syv porteføljer kan de begynne å gire porteføljene med 50 prosent. Dette nivået skal de ha passert i løpet av 2016.

Swedbank-analytiker Marius Gaard øker kursmålet i Marine Harvest til NOK 155 (130). Foruten Marine Harvest anbefaler han kjøp av Norway Royal Salmon (kursmål NOK 130), Austevoll Seafood, Lerøy Seafood og Grieg Seafood (NOK 44).

Austevoll Seafood meldte i dag at de har solgt 2,75 millioner (tilsvarende 5 prosent) aksjer i Lerøy Seafood til pris NOK 355 per aksje mot gårsdagens sluttkurs på NOK 384. Etter salget eier Austevoll 57,5 prosent av Lerøy. I forbindelse med kjøpet har Austevoll påtatt seg ikke å selge ytterligere aksjer de kommende 90 dager. Austevoll melder videre at de vil øke det foreslåtte utbyttet for 2015 fra tidligere kommunisert NOK 2,2 per aksje til NOK 7 per aksje.

Bjørn Kjos, Arne Blystad m fl går inn med knappe 30 MNOK i WR Entertainment som skal lage Morgen Kane filmer. Emisjonskursen settes til NOK 2 mot gårsdagens børskurs på NOK 4.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!



LikeTweet

No comments:

Post a Comment