Tuesday, March 29, 2016

Tax return arrives – this you must check – Manager

Reisetips med annonselenker

Husk at du kan få fradrag dersom du har byttet bank for å få bedre rente, skriver E24.

Torsdag 31. mars kommer selvangivelsen, og det er flere ting du bør sjekke.

I fjor var det hele 600.000 skattebetalere som ikke hadde åpnet selvangivelsen dagen før leveringsfristen, noe du kan tape penger på, skriver E24.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

- Skatteetaten gjør mye feil

– Det er ikke først og fremst fordi Skatteetaten gjør så mye feil, du bør gå gjennom selvangivelsen. Men det er ikke alt som blir automatisk utfylt, og dermed risikerer du å gå glipp av fradrag. En gjennomgang av selvangivelsen kan gi god timebetaling, sier forbrukerøkonom i Storebrand, Kristina Picard til nettstedet.

Dersom du har hatt utgifter i forbindelse med bankbytte, kan dette gi fradrag. Den siste tiden har bankene kjempet om kundene og det har vært flere som har byttet banker for å få lavere rente, skriver E24.

Her kan du sjekke hva som er nytt for årets selvangivelse.

Fradrag for gaver

Utgifter til tinglysning, takst eller verdivurdering, i tillegg til etableringskostnader kan altså bety mindre skatt – dersom du fører det på selvangivelsen.

Noe som er nytt av året er at fradraget for gaver til frivillige organisasjoner økes fra 16.800 kroner til 20.000 kroner.

Dersom du har gitt over 500 kroner til en organisasjon som står på Skatteetatens liste over godkjente organisasjoner, har du krav på fradrag, skriver E24.

Her kan du se oversikten over organisasjonene. 

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!



LikeTweet

No comments:

Post a Comment