Sunday, March 20, 2016

These four Agder municipalities have never gotten a Lotto millionaire – Fædrelandsvennen



Den 19. april i år er det 30 år siden den aller første Lotto-trekningen på Norsk Tipping på Hamar. I den forbindelse har selskapet offentliggjort en rekke statistikker basert på kommuner og fylker i landet.

Det var i 1988 en sørlending for første gang vant en milliongevinst. Det skjedde i uke 34. En mann fra Vennesla vant 1.012.883 kroner. Han ble den første av Venneslas totalt 10 Lotto-millionærer. De har til sammen vunnet nesten 22 millioner kroner.

Aust-Agders første Lotto-millionær kom i desember 1988. En mann fra Froland vant nøyaktig én million kroner.

Totalt har Sørlandet fått 248 Lotto-millionærer siden oppstarten i 1986.

Flest lottomillionærer?

Ikke overraskende er det Sørlandets største by, Kristiansand, som har flest Lotto-millionærer. På 30 år har 67 kristiansandere stukket av med en milliongevinst.

På andreplass kommer Arendal med 44, deretter følger Grimstad med 14, Flekkefjord med 13 og Mandal med tolv Lotto-millionærer.

Sørlandets Lotto-bygd

Men det er faktisk Hægebostad som er Sørlandets Lotto-bygd når man ser på antall Lotto-millionærer i forhold til innbyggertallet. Hægebostad har fem Lotto-millionærer, til tross for at kommunen bare har 1702 innbyggere. Det gir et snitt på 2,94 Lotto-millionærer per 1000 innbyggere. Senest i februar vant en mann fra Hægebostad 4,7 millioner.



Norsk Tipping har også talt opp når på året de har delt ut flest milliongevinster i Aust- og Vest-Agder. For sistnevnte er det uke 2 og uke 14 som gjelder. Da er det blitt sju nye millionærer i fylket. I østfylket er det uke 7 som har gitt flest Lotto-millionærer, også med sju stykker.

På landsbasis har Aust-Agder den laveste gjennomsnittlige milliongevinsten med et snitt på rett over 2,7 millioner kroner. Vestegdene vinner i snitt like i overkant av tre millioner kroner når de blir Lotto-millionærer.

Fire kommuner uten Lotto-millionær

Men det er faktisk ikke alle sørlandskommunene som i det hele tatt har fått en Lotto-millionær.

Gjennom 30 år er det ingen av innbyggerne i Åseral, Audnedal, Sirdal eller Valle som har klart å prikke inn sju rette når det har generert milliongevinst.

Spilt for 90 milliarder kroner

Det er på landsbasis delt ut over 45 milliarder kroner i premier fra pengespillet, men det er kjøpt tallrekker for over det dobbelte. Alt overskudd har gått til idretts- og kulturformål landet rundt. Cirka 1,7 millioner nordmenn spiller Lotto én eller flere ganger i året.

Oppdatert:

Publisert:

LikeTweet

No comments:

Post a Comment