Sunday, July 31, 2016

Democrats are attacking Kjos – Dagens Næringsliv

Luftfart

En sentral politiker i Kongressen i Washington refser Norwegian etter et varslet søksmål for å sikre selskapet trafikkrettigheter i USA.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Sentrale politikere i USA og EU står steilt mot hverandre i synet på om Norwegian skal få godkjennelser i USA for et datterselskap i Irland. Norwegian og toppsjef Bjørn Kjos har ventet i to og et halvt år på å få godkjent en søknad om trafikkrettigheter i USA for det irske datterselskapet Norwegian Air International (NAI). En slik godkjennelse trengs for at selskapet kan fly til og fra USA med irskregistrerte fly.

Norwegian har fløyet langdistanseruter til USA og Asia siden mai 2013.

I februar 2014 fikk det irske datterselskapet Norwegian Air International (NAI) godkjennelse i Irland. Samtidig søkte det om landingsrettigheter i USA for datterselskapet.

En godkjennelse i USA er nødvendig for at virksomheten, med mange flyvninger til og fra USA, skal fungere normalt ved at flyene er eid av samme selskap og registrert i irsk luftfartsregister. I mellomtiden har det brukt morselskapets rettigheter i Norge.

Fagforeninger og flyselskaper på begge sider av Atlanterhavet har protestert kraftig på Norwegians planer for virksomhet i Irland.

Vis mer

Prosessen tar vanligvis tre til fem uker, men for Norwegian er en avklaring i det blå. Sist uke ble det kjent at EUs transportkommissær Violeta Bulc vil igangsette voldgiftssak mot USA fordi EU mener forsinkelsene i behandlingen er grunnløse.

Peter DeFazio, en sentral politiker hos Demokratene, går hardt ut mot Norwegian. Partiet vil kjempe mot en tillatelse tross søksmålet.

«Det eneste norske ved Norwegian Air International er navnet», skriver Peter DeFazio, Demokratenes leder i transportkomiteen i Representantenes hus, i et tilsvar til EUs transportkommissær.

DeFazio har sittet i Kongressen i 30 år, og var kandidat til å bli president Barack Obamas transportminister for syv år siden.

«Bekvemmelighetsflagg»

I brevet skriver DeFazio at Norwegians søknad må avvises fordi han mener det irske datterselskapet bryter med arbeidslivsregler i USA og EU.

Brevet tegner et bilde av at Norwegians virksomhet i Irland driver under bekvemmelighetsflagg. Han skriver at mange ansatte på langdistanse er ansatt i Bangkok, og at pilotene bosatt i Europa har kontrakt gjennom selskap i Singapore og er under lokale arbeidslivsregler i Singapore. «Hvis Norwegian hadde vært et amerikansk flyselskap, ville denne praksisen ikke ha vært i tråd med amerikanske arbeidslivsregler. (…) Det er definitivt ikke i tråd med EUs prinsipper for arbeidsliv som er nedfelt i artikkel 17 i Open Skies-avtalen», skriver DeFazio.

Han mener selskapet har etablert et selskap i Irland for å unngå norske arbeidslivsregler. «Ingen flyselskaper i USA ville fått lov til å operere slik Norwegian har planer om», skriver DeFazio.

«Fagforeningsretorikk»

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen peker på at alle politikere i Representantenes hus er på valg i november.



Bjørn Kjos, konsernsjef i Norwegian, venter langt på overtid på en godkjennelse fra USA for å bruke langdistanseflyet Boeing 787 Dreamliner gjennom et irsk datterselskap. Foto: Adrian Nielsen

– Og det blir det naturligvis politikk av, sier han.

Han sier DeFazio har vært en av Norwegians mest høylytte motstandere i Kongressen.

– Det er kanskje ikke så rart, når den amerikanske pilotforeningen ALPA (Air Line Pilots Association) er hans desidert største støttespiller, sier Sandaker-Nielsen.

Foreningen har gitt DeFazio 140.000 dollar i valgkampstøtte de siste årene, ifølge en oversikt fra organisasjonen OpenSecrets.

– Innholdet i brevet er ikke annet enn velkjent og resirkulert fagforeningsretorikk. At en amerikansk kongresspolitiker tar på seg oppgaven å belære EUs transportminister om Norwegian, er i seg selv ganske spesielt. Europakommisjonen har vært tydelig på at NAI innfrir alle krav i Open Skies-avtalen, sier Sandaker-Nielsen.

Han sier selskapet tilbyr konkurransedyktige lønns- og arbeidsvilkår, og at sikkerhetskravene er like strenge som hos andre europeiske selskaper.

Kopi til John Kerry

DeFazio mener saken er prinsipiell, fordi han frykter andre selskaper vil følge Norwegian om det får godkjent søknaden i Washington.

«Jeg tror ikke at noen, uansett fra hvilken side av Atlanteren, kan forsikre offentligheten om at racet mot bunnen vil stoppe», skriver han.

DeFazio har bedt transportminister Anthony Foxx om å utsette en endelig beslutning, og brevet til EU-kommissæren er sendt i kopi til ham og utenriksminister John Kerry.

Les også:

Kvinner er ikke så underrepresentrer i lederstillinger som det kan se ut til: Politi, kvinner og ledelse

Livet etter sluttpakken: Sluttpakker for to milliarder

Sammenligner forbrukslån med lånene som skapte finanskrisen: – Minner om “subprime”

LikeTweet

Fewer were unemployed in July – Dagens Næringsliv

Arbeidsledighet

Men ledighetsraten øker til 3,2 prosent.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Arbeidsledigheten i Norge falt med 500 personer i juli, ifølge sesongjusterte tall fra Nav publisert fredag.

Nå er 87.700 personer helt arbeidsledige, noe som tilsvarer 3,2 prosent av arbeidsstyrken. Disse tallene er ikke sesongjusterte. I juni var ledighetsraten på 2,8 prosent.

På forhånd var det ventet en ledighetsrate på 3,2 prosent, ifølge estimater TDN Finans har hentet inn blant fem økonomer.

Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets forklarer at grunnen til at ledighetsraten øker mens antall ledige faller har å gjøre med sesongjusteringer. I de sesongjusterte tallene korrigeres det for den normale økningen, men det gjør man ikke i de ujusterte tallene.

Det har vært et kraftig fall i antall personer på arbeidsmarkedstiltak fordi det er sommerferie. Disse vil bli registrert som helt ledige. Ifølge Bruce vil man alltid se en økning i ledighetsraten i juli.

Summen av helt arbeidsløse og arbeidssøkere på tiltak er nå på 99.600 personer, dette tilsvarer 3,6 prosent av arbeidsstyrken. Dette er 6.600 flere enn i juli ifjor, da bruttoarbeidsledigheten var på 3,4 prosent, opplyser Nav.

- Registrert ledighet er Norges Banks viktigste indikator for den løpende utviklingen i produksjonsgapet og er dermed avgjørende for rentesettingen, påpeker Bruce i Nordea Markets i sin morgenrapport fredag.

Bruce viser til at Norges Bank anslår en økning i ledigheten på mellom 500 og 1.000 personer per måned.

Økt AKU-ledighet

Fredag kom også Statistisk sentralbyrås (SSB) Arbeidskraftundersøkelse (AKU).

Ifølge SSB viste sesongjusterte tall med tre måneders glidende gjennomsnitt at ledigheten var på 131.000 personer i mai, tilsvarende en ledighetsrate på 4,7 prosent. I forrige tre måneders-periode var ledighetsraten på 4,7 prosent.

På forhånd var det ventet en ledighet på 4,6 prosent, ifølge estimater innhentet av TDN Finans.

AKU-tallene viser at antall sysselsatte gikk ned med 19.000 fra februar til mai, justert for sesongvariasjoner.

Nedgangen i antall sysselsatte er størst blant unge under 25 år, ifølge SSB.

Fortsatt regionale forskjeller

Ifølge Nav-tallene er det fortsatt en todelt utvikling i arbeidsledigheten i Norge. Sammenlignet med samme periode ifjor, er det i 12 av 19 fylker færre arbeidsløse.

Nedgangen i antall arbeidsløse er størst i Nord-Trøndelag, der 19 prosent færre er arbeidsledige. I Sogn og Fjordane er det 13 prosent færre arbeidsledige, sammenlignet med juli ifjor.

Arbeidsledigheten har derimot økt mest i Rogaland. Der har ledigheten økt med 34 prosent siden juli ifjor. I Hordaland har ledigheten i samme periode økt med 23 prosent.

Øker mest blant ingeniører

Sammenlignet med juli ifjor er det 32 prosent flere helt arbeidsledige med bakgrunn fra ingeniør- og ikt-fag, opplyser Nav.

Nest størst økning har det vært blant lærere, der 18 prosent flere er arbeidsledige i juli i år sammenlignet med juli ifjor.

Nedgangen i arbeidsledigheten er derimot størst innenfor undervisning i juli, der åtte prosent færre er ledige sammenlignet med samme periode ifjor.

Les mer på DN.no:

– Oppgjørets time er kommet

Statoil kjøper seg inn i gigantfunn i Brasil

Petter Stordalen og Varner-brødrene: Bygger ny hotellgigant (+)

Anbefalt av DNtv:

 

 

LikeTweet

SAS – 70 years on the wings – E24

Forhandlingene om en sammenslåing av svenske, danske og norske interkontinentale flyruter tok tid, men 1. august 1946 kom partene endelig til enighet i lokalene til Norsk Rederiforbund i Oslo.

Den første flighten gikk til New York, og kort tid etter åpnet SAS søramerikanske ruter til Rio de Janeiro i Brasil og Montevideo i Uruguay.

Luftfart hadde skutt fart under krigen, så de fleste pilotene var tidligere krigsflygere. Det var heller ikke særlig vanskelige å finne flyvertinner, men kravene var høye. Over 700 håpefulle kvinner søkte seg til de 22 stillingene, som krevde at man snakket minst tre språk, hadde høyskoleutdannelse og fortrinnsvis sykepleierutdannelse, ifølge reise- og livsstilsmagasinet Scandinavian Traveler.

70 år etter opererer SAS med flygninger innenriks i de skandinaviske landene, til de fleste av Europas største byer og til enkelte destinasjoner i Nord-Amerika, Midtøsten og Asia.

Til salgs

Eierskapet i SAS er fordelt mellom de skandinaviske statene og private aktører, men om det blir 70 nye år med statlige eiere, er et åpent spørsmål.

– Utgangspunktet er at vi ikke har hastverk med å selge SAS. Vi skal gjøre ting fordi det er riktig, på vegne av fellesskapet. Det handler om rett pris til rett tidspunkt. Det er heller ikke noe problem at staten eier. Vi har en lang historie. Men skjer det noe som er riktig for oss og selskapet, så gjør vi det, sier næringsminister Monica Mæland (H) til NTB.

Den norske regjeringen har siden 2011 hatt fullmakt til å selge seg ut av SAS, men verken Mæland (H) eller hennes forgjenger Trond Giske (Ap) har havnet i en situasjon der det har vært «riktig» å selge.

Mælands svenske sosialdemokratiske kollega Michael Damberg gir uttrykk for de samme vurderingene.

– Den svenske staten er ikke en langsiktig eier i SAS, og vi har tillatelse fra Riksdagen til å selge deler eller hele porteføljen. Men vi har ikke fått noen seriøse tilbud på bordet. Det er ikke et aktuelt spørsmål nå. Skulle det dukke opp noe, får vi vurdere, sier næringsminister Damberg.

Den danske regjeringen har tidligere sagt seg rede til å selge sine SAS-aksjer, men finansminister Claus Hjort Fredriksen sier i en kommentar til de skandinaviske nyhetsbyråene at han avventer en gjennomgang av statlig eierskap før han forholder seg aktivt til eierskapet i SAS.

 <p><b>SAS-SIGARETTER:</b>  SAS Museet ble først åpnet i 1989 og gir  et overblikk over skandinavisk luftfart fra dens  spede begynnelse i første halvdel av det  forrige århundre og frem til i dag.  Utstillingen strekker seg med over 70 års  historikk.</p>

SAS-SIGARETTER: SAS Museet ble først åpnet i 1989 og gir et overblikk over skandinavisk luftfart fra dens spede begynnelse i første halvdel av det forrige århundre og frem til i dag. Utstillingen strekker seg med over 70 års historikk.

Milliardoverraskelse

I fjor overrasket SAS markedet med milliardoverskudd og det beste resultatet på lenge. I år går det litt tråere økonomisk, men konsernsjef Rickard Gustafson mener selskapet er på rett kurs.

– SAS er på en stor forandringsreise. Det har vi vært de siste årene, og det kommer vi til å fortsette å være, sier Gustafson, som har ledet selskapet siden 2011.

Han avviser kritikere som mener at selskaper har en utydelig strategi, og sier at SAS har sin nisje og at navene Oslo, København og Stockholm skal bestå.

– Vi er et skandinavisk selskap, det har vi vært i 70 år, og det kommer vi til å være i 70 år til, sier Gustafson.

 <p><b>GAMLE  REISEBAGER:</b> SAS Museet har mange  gjenstander fra selskapets 70 års  historikk.</p>

GAMLE REISEBAGER: SAS Museet har mange gjenstander fra selskapets 70 års historikk.

Saturday, July 30, 2016

Spetalen took out 450 million – OBI Online

(Finansavisen): Øystein Stray Spetalen take out 450 million ahead of the increase in dividend taxation. It saves him for 22.5 million crowns, Finance writes newspaper.

The famous investor had another good year of investment last year and set after 2015 again with a profit of 213 million.

– It was an okay year. We have pulled down our investments around oil, and last year we went into Hæhre Isachsen. It is in balance and is exciting without affecting the result, says CEO of Ferncliff Group, Martin Nes, said.



Restrict taxation

While many traders take out additional dividend of hiding outlets in the notes, making Spetalen according Finansavisen no attempt to hide the withdrawal of an additional dividend of 450 million, but reviewing this several times in the control report for 2015.

Thus appears the design according to the newspaper to be limiting taxation in ahead of the announced escalation of the dividend tax from 27 percent last year to 32 percent announced.

– There are many who think that they should take out dividends now because the tax rate on dividend increases. Therefore, there has been a tendency that many have taken out extra dividends. There are no violent wave, but many think so, said tax attorney in Selmer, Einar Bakko.



Airline REC

Through Ferncliff Group operates Spetalen investments in business areas active investments, investments in real estate and other investments, and sales ended according to the newspaper last year at 138 million, down from 269 million last year.

Operating profit decreased from 177 million to 80 million crowns, but a currency gain of NOK 44 million contributed positively to the result.

Among individual investments pulls Nes forward solar energy company REC.

– REC contributed positively to profit last year. It was one of the investments that contributed the most, says Ferncliff Holding boss Finansavisen.

LikeTweet

Morgan Stanley believe oil price of $ 35 – OBI Online

In early June, namely June 9, costed light oil at most $ 51.64 on the commodity exchange in New York. Brent was at the same time traded as high as $ 52.83.

Oil prices had almost doubled from the bottom in January, when light oil at the lowest cost $ 26.03 and Brent cost $ 27.08.

Since the price of oil has fallen and Thursday morning cost light crude $ 41.9 and Brent $ 43.41. It is down respectively 18.9 and 17.9 percent.

But oljeoprisen may fall further, we believe Morgan Stanley – maybe middle down in the 30s again in the second half.

It is justified according to MarketWatch that down wind which has supported prices declines. The argument is partly that’s far too large supply of refined products such as petrol and diesel, which results in lower demand for oil from refineries. In addition, Morgan Stanley among others also revised down its estimates for GDP growth.

Meanwhile, the number of rigs in operation increased lately, giving greater supply in a market that already unbalanced.

in addition, the dollar strengthened again recently. Dollar index has risen 3.8 percent, while oil prices have fallen, and as stated in the chart from MarketWatch, sourced from FactSet, using oil prices and the dollar to go their separate ways.

Source: MarketWatch / FACS

LikeTweet

Morgan Stanley believe oil price of $ 35 – OBI Online

In early June, namely June 9, costed light oil at most $ 51.64 on the commodity exchange in New York. Brent was at the same time traded as high as $ 52.83.

Oil prices had almost doubled from the bottom in January, when light oil at the lowest cost $ 26.03 and Brent cost $ 27.08.

Since the price of oil has fallen and Thursday morning cost light crude $ 41.9 and Brent $ 43.41. It is down respectively 18.9 and 17.9 percent.

But oljeoprisen may fall further, we believe Morgan Stanley – maybe middle down in the 30s again in the second half.

It is justified according to MarketWatch that down wind which has supported prices declines. The argument is partly that’s far too large supply of refined products such as petrol and diesel, which results in lower demand for oil from refineries. In addition, Morgan Stanley among others also revised down its estimates for GDP growth.

Meanwhile, the number of rigs in operation increased lately, giving greater supply in a market that already unbalanced.

in addition, the dollar strengthened again recently. Dollar index has risen 3.8 percent, while oil prices have fallen, and as stated in the chart from MarketWatch, sourced from FactSet, using oil prices and the dollar to go their separate ways.

Source: MarketWatch / FACS

LikeTweet

Ole Henrik Wille (34) has made the grade in the largest law firm – Dagens Næringsliv

Karriere

Ole Henrik Wille (34) har gått gradene i Norges største advokatfirma. Å miste jobben, ville han taklet dårlig.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Helt siden Ole Henrik Wille (34) var ferdig med jusstudiene i Oslo for åtte og et halvt år siden, har han gått gradene i Norges største advokatfirma Wikborg Rein.

Ifjor høst ble Wille sendt til London av selskapet for å bygge opp et satsingsområde utenlands for transaksjoner. Han har spesialisert seg på rådgivning innen transaksjoner og egenkapitalinnhenting.

Selv mener Wille det viktigste øyeblikket i hans karriere var da han fikk advokatbevillingen.

- Et annet stort øyeblikk var da jeg ble partner hos Wikborg Rein i London, sier han.

Navn: Ole Henrik Wille 

Alder: 34

Stilling: Partner i advokatfirmaet Wikborg Rein

Bakgrunn: Wille har gått gradene i Wikborg Rein siden han var ferdig med jusstudiet i Oslo for åtte år siden. Ifjor høst fikk han oppdraget med å følge opp viktige kunder i London. Fra nyttår steg han til partnernivå, og er yngste partner med lederoppgaver i Wikborg Rein.

Vis mer

På nyåret steg Wille til partnernivå, og ble den yngste partneren i advokatfirmaet med lederansvar.

I denne sommerserien forteller et knippe mennesker fra norsk næringsliv, politikk og akademia om sin karriere. Hva er resultat av valg og tilfeldigheter?

Ville taklet det dårlig å miste jobben

Oljesmellen har satt tydelige spor i norsk økonomi de siste par årene. Omlag 37.000 jobber relatert til oljen er borte, og investeringene på norsk sokkel er kraftig kuttet.

I et intervju med DN tidligere i år, sier Wille at forretningsadvokatene har omtrent like mye å gjøre for kundene i olje og offshore tross de dårlige tidene. Det siste året har rene kriseoppdrag – i form av restrukturering av bedrifter – gitt mer aktivitet for advokatene.

Selv tror Wille han ville taklet det dårlig å miste jobben.

- Ved siden av kone, familie, venner og helsa, er vel jobben noe av det viktigste man har – og jobben er en stor del av min identitet, sier han og legger til:

- Jeg tror jeg hadde tatt det som et ganske stort personlig nederlag. Videre er det så klart ikke gøy med mye dårligere personlig økonomi.

Imidlertid tror han at karrieremulighetene i egen bransje er gode.

- Samfunnet blir mer og mer rettsliggjort og det vil alltid være behov for dyktige jurister.

Les alle artiklene i denne serien

Mange støttespillere

34-åringen forteller at han ikke angrer på noen av valgene han har tatt hittil i karrieren.

- Men hvis jeg skulle bestemt på nytt, ville jeg nok tatt deler av utdannelsen i utlandet. Internasjonal erfaring tror jeg bare blir viktigere og viktigere, sier han.

Karrieremålet er å utvikle seg som advokat og stadig bli bedre i det han driver med. Wille forteller at flere støttespillere har vært viktige for at han har kommet dit han er i dag.

- I min utvikling som advokat er helt klart det viktigste at jeg har fått jobbe med, og lære av, Norges beste forretningsadvokater i Wikborg Rein, sier han og legger til:

- Ellers har jeg hatt mange gode støttespillere som har inspirert meg og pushet meg på riktig måte, en smart og forståelsesfull kone, engasjerte foreldre og søsken, samt ambisiøse og dyktige kompiser.

Tidligere artikler i denne serien:

Petter Stordalen: – Det forandret karrieren min

Kristin Skogen Lund: – Jeg kan tenke meg å starte for meg selv

Bente Landsnes: Derfor droppet børsdirektøren utdannelse

Lise Lyngsnes Randeberg: – Krisetider rammer også høyt utdannede

Jarand Rystad: Synes kollegaen var «gal» som ville bli med på gründersatsingen

Kjerstin Braathen: – Fikk meg en skikkelig nesestyver

Julie Brodtkorb: – Deres innsats har vært avgjørende

Anita Krohn Traaseth: – Å gå på Nav var lærerikt

Anbefalt av DNtv:

LikeTweet

DNB has spent two billion on severance packages – E24

Bare and lopeta av første and halva halva in 2016 brukt selskapet har på sluttpakker milliard Kroner, ifølge Dagens Næringsliv, we har hentet ut cut bread sluttpakkekostnadene Brother selskapets kvartalsrapporter.

In Siste 18 månedene har Banken kvittet seg med nærmere 600 people gjennom sluttpakker.

Konsernhovedtillitsvalgt Vigdis Mathisen reagerer på at DNB Ansett Flere nye medarbeidere samtidig we Hund sluttpakker Lighthouse. Hun MENERS at omstilling kunne Lost etterspørselen etter ny kompetanse.

– Banken Treng in Annen type kompetanse, og da burde of Drevet mere kompetanseutvikling istedenfor å gi Slipp på mye god bankkompetanse ved å tilby ansatte sluttpakker, sier hun.

DNBs konserndirektør for hr, Solveig Hellebust, påpeker at sluttpakke ikke er det eneste AlternativeTo for overtallige.

– Hvis Noen er overtallig SA FAR understands virkemiddelpakke, Soker jobber Internt eller blir overført til jobbsenteret der kan bruke tid til å Finne jobb in Annen, sier Hellebust.



Friday, July 29, 2016

The stock exchange fell with oil prices – Fredriksen at both ends – OBI Online

The main index on the Oslo Stock Exchange ended at 612.63 Friday, after a decline of 0.49 percent.

Shares and equity certificates traded 3.122 million.



GDP disappointed big USA

in the United States opened the Wall Street down after today’s GDP figures disappointed big.

Earlier today surprised the bank of Japan by holding its key rate unchanged at minus 0.10 percent. Consensus was a cut of 10 basis points.

At the same time warned Bank of Japan an escalation of the annual ETF purchases (Exchange Traded Funds) from 3.3 to 6.0 trillion yen.

– We believe the bank will have to come with further easing, and that it will lower its key rate by 15 basis points during the fall, writes DNB Markets.

the dollar has responded to current events to depreciate sharply. Dollar index falls over one percent. EURUSD stands at 1.1172.

In Europe ended the leading stock markets higher.

British FTSE 100 rose 0.05 percent, German DAX 0.6 percent, while the French CAC 40 let wearing 0.3 percent.

oil prices continue down

oil prices show a marked downward trend Friday.

Brent September oil falling 1.8 percent to 41 , $ 92 a barrel, down from around $ 43 a barrel at closing in Oslo yesterday.

WTI oil goes back 0.9 percent to $ 40.79 a barrel.

Oil prices are according to Bloomberg took its worst month in a year.

– there is too much oil in the market, there is an unimaginable amount. The oil is in a price corridor of 40-50 dollars a barrel, and prices under $ 40 will involve a problem, says Investment Director Jonathan Barratt Ayers Alliance Securities in Sydney news agency.

A survey Reuters has done among 29 analysts and economists have pointed contrast to an oil price (Brent) on average $ 51.15 a barrel in Q4.

the arguments are in greater demand growth and geopolitical risks.

– geopolitical risk is increasing factor supporting prices, with the danger of terrorist attacks in the West and the Middle East, said Commerzbank analyst Carsten Fritsch news agency.

Statoil purchases and DNO bid

On the Oslo stock Exchange fell Statoil 2.0 percent to 132.80 kroner on the Petrobras agreement to buy 66 percent of license BM-S-8 in the Santos basin offshore Brazil for $ 2.5 billion.

the purchase includes a significant portion oil found Carcará which Statoil itself characterized as “world class.”

According to Rystad Energy Statoil depending on an oil price of 70-80 dollars a barrel if production will pay off.

USA let oil giants ExxonMobil and Chevron presented figures for Q2. Both punishable by declines in New York.

Otherwise oil rose DNO 2.9 percent to 8.60 million in the offer to purchase all new share capital in Gulf Keystone Petroleum for $ 300 million, after the latter’s refinancing.

the terms of DNO’s proposal, which will include payment in both cash and shares, reflecting a premium of 20 percent against Gulf Keystone exchange rate of $ 0.0109 on July 14.

Swedbank -analytiker Teodor Sveen Nilsen believes according to TDN Finans that there are no red flags in the acquisition proposal, while chief analyst Karl-Johan Molnes Norne Securities believes DNO has managed to work up an offer that is better on all counts compared to refinancing proposal that exist for Gulf Keystone.

Telenor case, Norwegian up

Otherwise, among the most traded marked Telenor and Lerøy Seafood the most negative.

the former fell 3.2 percent to 140.90 million at today’s second highest volume after Deutsche Bank downgraded the stock from hold to sales. Meanwhile, rumors occurred about Vimpelcom sales. The latter fell 1.9 percent to 405.10 kroner, and was among several salmon stocks that saw red on reports of a sustained fall in prices.

Moreover fell Frontline 2.2 percent to 66 percent at constant pressure tank rates, while Aker Solutions fell 1.6 percent to 35.21 crowns.

Upstream reports according to TDN Finans that the latter’s subsidiary in Malaysia has been called a FEED contract (front-end engineering & amp; design) of Mubadala Petroleum for development of gas field Pegaga.

On the positive side, we find Norwegian, which eased 4.2 percent to 303 kroner. Some of the increase may possibly be related to the drop in oil prices and possible fuel savings.

We also take that NEL climbed 4.2 percent to 2.26 million, and Gjensidige which rose 1.7 percent to 142 , 30 million.

– Archer in breach without Seadrill

Relatively speaking we find Seadrill controlled Archer high on the list of losers. The stock fell 6.6 percent to 4.80 million by bright red quarterly.

Investment Economist Tom Hauglund in Nordnet points out in a comment Hegnar.no that concerns queued for both shareholders and banks.

– Did not Seadrill borrowed Archer money, the company would have been in breach of the covenants, says Nordnet economist.

He also points out that Archer will pay $ 25 million in quarterly installments from May 2017 on the revolving credit facility of $ 625 million.

– And it expires in May 2018. in order to have money for the company must win Powerball USA, said Hauglund.

Seadrill fell on its page 5.0 percent to 24.69 crowns.

Fredriksen hungry for supply

only one stock fell more than Archer. Mercury Market-listed WR Entertainment went back 23.3 percent to 1.91 million.

In addition to the aforementioned Seadrill came DNO major shareholder RAK Petroleum, Funcom and Havyard closest with falls of 5.6 percent.

on top of the winners’ list we find supply company Deep Sea supply, with John Fredriksen owners. Shares rose 10.0 percent to 1.76 million.

After Kjell Inge Rokke’s genius in Rem Offshore alerts Fredriksen battle of wounded supply shipping companies, Finance writes newspaper Friday.

– The market needs to be consolidated and we will be with. (…) It’s all about finding the right deal, says Fredriksen’s right hand Harald Thorstein said.

Virtually follows two further supply ship owners.

DOF gained 7, 5 percent to 1.15 million by the subsidiary DOF Subsea has been awarded a new 5-year contract with two 2-year options of Shell Australia.

Eidesvik Offshore followed then, with a rise of 5.2 percent to 9.89 million.

We finally with Awilco Drilling and Ekornes, which rose respectively. 5.0 percent to 33.60 kroner and 4.4 percent to 100 million.

LikeTweet

- This creates doubt interest rate cuts – OBI Online

Swedbank believes the current macro figures are so strong that Norges Bank will keep interest rates unchanged in September, the krone will strengthen to 9.2 to 9.3 against the euro within two months.

– This is good number. Especially Nav unemployment fell again in July, and the data now show that the number of unemployed peaked in February. There is a significant turnaround from the clearly rising unemployment last year, until now largely falling unemployment, says Øystein Børsum, senior economist at Swedbank, according to TDN Finans.

Børsum is also pleased with the figures from Statistics Norway’s business tendency survey, and think the crown will strengthen over the next few months the same with an unchanged interest rate from Norges Bank in September:

– This means that both interest and krone will strengthen. Explicitly, we believe that euro-Norwegian-crossing should not be on 9.5, it is not a proper price for these numbers. There should be at 9.2 to 9.3 by the end of September, said Børsum, according to the news agency.

Critical

chief economist at Handelsbanken Capital Markets, Kari Due-Andresen, said in turn that the numbers are not as good as one can get the impression, and maintains the belief rate cuts.

She believes that although the unemployment rate remained stable, indicating LFS figures that this is primarily driven by a reduction in the workforce.

– We suspect that unemployment has stabilized because people prefer out of the labor market, not because employment picks up. Although unemployment rate is slightly better than expected, it is in this case for the wrong reasons, said Due-Andresen TDN Finans.

She thinks about the fact that the interest rate cut will come in September, according to Norges Bank has previously indicated .

I doubt

Chief Analyst at Nordea Markets, Erik Bruce, shows that the trend of unemployment rate has been quite flat since January, while most, including Norges Bank, thought it would rise.

This thinks he can cast doubt on the interest rate cut.

– I do not think this is enough to prevent a September cut, but it creates a little more doubt about it. Norges Bank was also quite clear that there will be cuts in September and it will pretty much take for them to fail to follow the interest rate forecast, he said, according to news agency.

Read more about LFS figures here and NAV figures here.

Read more about the economic barometer here, and the retail figures here.

LikeTweet

Telenor said to have hired brokerage for Vimpelcom sale – Dagens Næringsliv

Telenor

Salget skal skje i september over London Stock Exchange.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Telenor tar sikte på å selge sin resterende eierandel på 33 prosent i Vimpelcom i september, skriver TMT Finance, ifølge TDN Finans.

Telenor har siden slutten av 1990-tallet vært aksjonær i mobilselskapet Vimpelcom. Eierskapet har vært preget av konflikter med den andre storeieren, den russiske oligarken Mikhail Fridmans investeringsselskap som i dag heter Letter­One.

Telenor eier 33 prosent av aksjene og har 43 prosent av stemmene i Vimpelcom, som har virksomhet blant annet i Russland og en rekke tidligere Sovjet-stater.

Vimpelcom erkjente i februar at selskapet har betalt store beløp i bestikkelser til presidentdatter Gulnara Karimova for å få innpass i mobilmarkedet i Usbekistan. Selskapet vedtok en bot på 795 millioner dollar (6,8 milliarder kroner) til amerikanske og nederlandske myndigheter.

Telenor har tre nominerte styremedlemmer i Vimpelcom. Tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas er en av flere Telenor-direktører som har sittet i Vimpelcom-styret.

Sigve Brekke ble konsernsjef i Telenor i sommer og annonserte at hele Vimpelcom-posten var til salgs.

30. oktober ifjor måtte styreleder Svein Aaser gå av på grunn av mistillit fra næringsminister Monica Mæland, etter at selskapet hadde lagt frem ny informasjon for storeieren. Gunn Wærsted tiltrådte som ny styreleder 14. januar.

Fire Telenor-topper er fristilt mens Deloitte Advokatfirma gransker håndteringen av Vimpelcom-investeringen. En konklusjon er ventet offentliggjort i begynnelsen av mai. Telenor har kuttet alle bånd til Baksaas, og han er nå pensjonist med pensjon fra Telenor.

Vis mer

Telenor skal ifølge nyhetsbyrået ha hyret inn flere meglerhus i forbindelse med salget. Morgan Stanley og JP Morgan skal være hyret som globale koordinatorer, skriver TDN Finans. Citi og Credit Suisse skal være bokbyggere i prosessen.

Telenor ønsker ikke å kommentere ryktene.

«Vi kommenterer av prinsipp aldri slike rykter. Når det gjelder VimpelCom-salg så viser vi til vår børsmelding 5. oktober 2015 hvor vi kunngjorde vår intensjon om å selge vår eierandel i VimpelCom», skriver direktør for investorrelasjoner Marianne Moe i Telenor i en epost til TDN Finans fredag.

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor har tidligere varslet salg av Vimpelcom-aksjene, men hittil har ikke Brekke klart å finne en kjøper. Telenor er den nest største eieren i Vimpelcom, som opprinnelig er et russisk selskap.

Startet aktiv salgsprosess tidligere i år

Like etter at Brekke ble Telenor-sjef i august ifjor, besluttet han å sette eierposten i Vimpelcom på salgslisten.

Etterforskningnen av korrupsjonsmistankene i Vimpelcom gjorde imidlertid salgsprosessen vanskelig. Brekke var tydelig på at etterforskningen måtte avsluttes før Telenor kunne forvente å få solgt aksjene.

Men tidligere i år sa Brekke at Telenor kunne gå mer aktivt frem med salgsprosessen etter Vimpelcom-forliket.

- Vi vil gå ut og finne aktuelle kjøpere og sette igang dette på “full steam”. Men dette er en prosess som kan ta tid. Det er ikke slik at vi bare skal droppe aksjene over natta. Vi må finne en måte å selge dette på på en ordentlig måte, sa Brekke til DN.

I mai ble det kjent at Telenor skal ha vært i samtaler med potensielle kjøpere av eierandelen i det omstridte selskapet.

Brekke ønsket ikke da å navngi de potensielle kjøperne Telenor var i snakk med.

Les mer på DN.no:

– Oppgjørets time er kommet

Statoil kjøper seg inn i gigantfunn i Brasil

Petter Stordalen og Varner-brødrene: Bygger ny hotellgigant (+)

Anbefalt av DNtv:

 

 

LikeTweet

DNO strengthens presence in Kurdistan through milliardbud – E24

Norske DNO vil kjøpe Gulf Keystone Petroleum for 300 millioner dollar, hvilket tilsvarer nesten 2,6 milliarder norske kroner.

Det melder selskapet i en børsmelding fredag morgen.

Budet kommer i forbindelse med at Bermudaselskapet Gulf Keystone Petroleum tidligere denne måneden annonserte at de har startet en restruktureringsplan .

Budet forutsetter at denne er gjennomført.

Ifølge børsmeldingen innebærer avtalen at DNO betaler 120 millioner dollar kontant og resten i DNO-aksjer.

Det er kalt inn til ekstraordinær generalforsamling 5. august i Gulf Keystone Petroleum for å ta stilling til budet.

Styrker tilstedeværelse i Irak

Gulf Keystone eier 58 prosent av, og er operatør for, Shaikan-feltet i Kurdistan. Oljen fra dette feltet blir transportert på lastebiler til DNOs transportterminal Fish Khabur for videre transport og eksport.

I fjor havnet DNO i mediene da det brøt ut konflikt i Nord-Irak som følger av deres eierskap i Tawke-feltet. DNO er per i dag den største aktøren i den kurdiske delen av Irak, heter det i børsmeldingen.

Gjennom kjøpet vil selskapet styrke sin posisjon i landet ytterligere.

– Kombinasjonen av disse to selskapene vil åpne opp operasjonelle synergier som vil styrke DNOs allerede formidable tilstedeværelse i Kurdistan, sier styreformann Bijan Mossavar-Rahmani i DNO i børsmeldingen.

– Vi forstår Shaikan-feltets utfordringer og muligheter og vi er godt posisjonerte til å fokusere på finansiell, teknisk og logistikkmessig støtte for å opprettholde og siden utvikle produksjonen ved dette feltet til fordel for både investorer og det kurdiske området.

DNO har vært til stede i området siden 2004.

Gikk rett i været

Da Oslo Børs åpnet klokken 09.00 sendte investorene DNO-aksjen rett opp. Få minutter etter åpning var aksjen opp 3,77 prosent på Børsen. Selskapet har steget sakte, men sikkert på børs siden starten av året tross lavere oljepriser og tøffere tider for selskapene i bransjen.

I fjor slet selskapet også med at kurdiske myndigheter knapt betalte oljeselskapene i regionen. Disse betalingene kom imidlertid i gang igjen i september i fjor.

 – Grunnet en rekke faktorer har de føderale myndighetene så langt ikke klart å tilby den kurdiske regionen med de månedlige budsjettoverføringene. Som et resultat av det har KRD (regionmyndighetene, journ.anm.) vært tvunget til å selge råolje direkte til Ceyhan (oljeeksport via Tyrkia, journ.anm.) for å hjelpe med å betale offentlige lønninger, opprettholde vitale offentlige tjenester og, naturligvis, betale Peshmergaen og andre sikkerhetsstyrker som kjemper mot terroristene i Den islamske stat (ISIL, journ.anm.), skrev myndighetene i en pressemelding i fjor.

Tawke-feltet og DNO var blant de heldige som slapp unna krigshandlinger da konflikten sto på som verst i fjor.

DNO with milliardbud oil company – E24

Norske DNO vil kjøpe Gulf Keystone Petroleum for 300 millioner dollar, hvilket tilsvarer nesten 2,6 milliarder norske kroner.

Det melder selskapet i en børsmelding fredag morgen.

Budet kommer i forbindelse med at Bermudaselskapet Gulf Keystone Petroleum tidligere denne måneden annonserte at de har startet en restruktureringsplan .

Budet forutsetter at denne er gjennomført.

Ifølge børsmeldingen innebærer avtalen at DNO betaler 120 millioner dollar kontant og resten i DNO-aksjer.

Det er kalt inn til ekstraordinær generalforsamling 5. august i Gulf Keystone Petroleum for å ta stilling til budet.

Styrker tilstedeværelse i Irak

Gulf Keystone eier 58 prosent av, og er operatør for, Shaikan-feltet i Kurdistan. Oljen fra dette feltet blir transportert på lastebiler til DNOs transportterminal Fish Khabur for videre transport og eksport.

I fjor havnet DNO i mediene da det brøt ut konflikt i Nord-Irak som følger av deres eierskap i Tawke-feltet. DNO er per i dag den største aktøren i den kurdiske delen av Irak, heter det i børsmeldingen.

Gjennom kjøpet vil selskapet styrke sin posisjon i landet ytterligere.

– Kombinasjonen av disse to selskapene vil åpne opp operasjonelle synergier som vil styrke DNOs allerede formidable tilstedeværelse i Kurdistan, sier styreformann Bijan Mossavar-Rahmani i DNO i børsmeldingen.

– Vi forstår Shaikan-feltets utfordringer og muligheter og vi er godt posisjonerte til å fokusere på finansiell, teknisk og logistikkmessig støtte for å opprettholde og siden utvikle produksjonen ved dette feltet til fordel for både investorer og det kurdiske området.

DNO har vært til stede i området siden 2004.

Gikk rett i været

Da Oslo Børs åpnet klokken 09.00 sendte investorene DNO-aksjen rett opp. Få minutter etter åpning var aksjen opp 3,77 prosent på Børsen. Selskapet har steget sakte, men sikkert på børs siden starten av året tross lavere oljepriser og tøffere tider for selskapene i bransjen.

I fjor slet selskapet også med at kurdiske myndigheter knapt betalte oljeselskapene i regionen. Disse betalingene kom imidlertid i gang igjen i september i fjor.

 – Grunnet en rekke faktorer har de føderale myndighetene så langt ikke klart å tilby den kurdiske regionen med de månedlige budsjettoverføringene. Som et resultat av det har KRD (regionmyndighetene, journ.anm.) vært tvunget til å selge råolje direkte til Ceyhan (oljeeksport via Tyrkia, journ.anm.) for å hjelpe med å betale offentlige lønninger, opprettholde vitale offentlige tjenester og, naturligvis, betale Peshmergaen og andre sikkerhetsstyrker som kjemper mot terroristene i Den islamske stat (ISIL, journ.anm.), skrev myndighetene i en pressemelding i fjor.

Tawke-feltet og DNO var blant de heldige som slapp unna krigshandlinger da konflikten sto på som verst i fjor.

Statoil makes billion purchase – E24

Kjøpet gjelder Lisen BM-S-8 (it faktaboks) og omfatter betydelig in the BC oljefunnet Carcara, et av de største funnene and green Siste Arene. Statoil and Det MELD pressemelding fredag ​​morgen.

Den er samlende kjøpesummen 2.5 milliard dollar, tilsvarende Nesta 21.4 millliarder Norske Kroner.

– Gjennom dette kjøpet FAR wine tilgang til you funn and verdensklasse, og vi styrker Vår posisjon and Brazil, we er et av Statoil kjerneområder med stor ressursbase og Hvor vi kan utnytte Vår teknologi og kompetanse til å skape Verdier , sier Statoil konsernsjef Eldar saeta and pressemeldingen.

Statoil the denne uken FREM result we Wears milliardunderskudd, og langt dårligere enn HVA analytikerne Hadde breeze på forhånd.

Funnet and 2012

& lt; p & gt; Konserndirekt & # xF8; r  Eldar S & # xE6; tre and Statoil. & lt; / p &  gt;

Konserndirektør Eldar saeta and Statoil.

Statoil and Brazil vært har siden 2001 Selskapet samarbeider Tetto Eier nesta med og alle sine Petrobras and Brazil letelisenser Samma det med korrupsjonsherjede selskapet.

Carcara-feltet vile Oke Statoil internasjonale Produksjon fra 2020-Arene og fremover betydelig, ifølge saeta.

– Wine utvikler in Sterk brasiliansk virksomhet med Bred portefølje, betydelig Produksjon, store letemuligheter , svært og et godt og utgangspunkt for langsiktig verdiskapning framtidig kontantstrøm.

ble Carcara funnet and 2012 og ved nærliggende Lula feltet-Libra-området. Det er et funn and verdensklasse med OLJE BC TODAY kvalitet and tillegg til gass.

Statoil anslår at de vil kunne utvinne mellom 700 og 1300 Millioner fat oljeekvivalenter.



Diskuterer langsiktig samarbeid

I tillegg funnet har til Carcara-BM-S-8 letepotensial you are oke kan kan potensielt ressursbasen betydelig. Lisensen er and Siste letefase Med gjenværende forpliktet Bronner å bore int 2018.

Statoil opplyser at halvparten BC kjøpesummen vil bli betalt Når kjøpet I fullført, mens remain vil bli betalt Når “bestemte milepæler er Nadd. “

Disse er til Delvis knyttet lisenstildelingen, men hovedsakelig til framtidig unitisering Carcara av. Transaksjonen trer and kraft 1. juli 2016.

Petrobras Statoil og også et diskuterer langsiktig strategisk samarbeid, konsentrert og rundt Campos–bassengene Espírito Santo, SAMT samarbeid int gass- nytt og teknologiprosjekter and Santos -bassenget.

Storskandale

Petrobras har siden 2014 statt Midte and storstilt korrupsjonsskandale and Brazil are begynte curl da 16 av å største entrepenørselskapene of Brazil and Dannet you Kartell med å formålet svindle oljeselskapet.

Bakgrunnen Flere av er at Petrobras leverandører kontrakter skal opp med blaster has oljegiganten med mål om å betale bestikkelser til og bade selskaps- partipamper.

Dette utløste den såkalte “Operation Car Wash” på Portugalikeelne “Operação Lava Jato.”

Så langt har Flere tidligere Direktor og politikere Blitt siktet, og har også for Petrobras Saken Fatt konsekvenser store.

Statoil samarbeidet Tetto lenge har med Petrobras. And December and fjor ble det kjent at a igangsatte interne granskninger for å Finne ut om de kunne vært involvert and Saken.



Thursday, July 28, 2016

Rem-acquisition: – This is only the start – NRK

It was far from unexpected då exchange message that Røkke eigde Solstad had acquired herøy-reiar team arrived Thursday tomorrow.

– Perhaps it was a little faster than we believed, but we know of course that Røkke and Aker has Vore looking for cheap reiarlag, victory Grytten.

Rem has to struggle with a high debt, and for a short time ago blocked Aker and Solstad a proposal for payment solving that would secured Åge Remøy framleis control over their company.

– There are a lot of stressed reiarar around no, and here managed Aker thus to obtain EiT cheap company. And it is probably only the first, think Grytten.



– Can secure workplaces

He believes the acquisition can also be positive.

– Yes, so the economic the situation was, it it. But they had enough hoped for a better solving, perhaps in cooperation with local actors, victory Grytten.

– But Remøy had probably not as much val?

– He diaper forced when Aker bought into the company and blocked a solving that enough had Vore better for Åge Remøy and also probably also for the local community.

fear weakening of the maritime sector

the acquisition means that the main office no remains at Karmøy, but that Fosnavag beheld ein operational base for supply vessels in the company. Solstad director has karaktierisert this as a strengthening dei local jobs, but Grytten believes this far from is ein jubeldag for the maritime sector.

– The industry in western Norway gets along well without one- reiarlag, so it in itself is not a phenomenon of crisis. But if they slightly larger reiarlaga be bought, then it will lead to a weakening of the maritime sector.



Do you think several nervous

Grytten meiner large reiarlag who are more concerned with money than of entrepreneurship, can lead to important inovasjonskraft disappears.

– entrepreneurship and eigarskap hang together, and locally eigarskap is important. Local Owner has interest to create something new and be kept as the local community and it is an important impetus for finding new roads for survival.

– Aker Vore Open site plan that they wish to become bigger. Who will be next?

– That I’m not speculate – I wish not to give them good ideas. But I think there are several reiarar as sveittar hands com victory Grytten.

LikeTweet

Ikea pulls six sjoko-market products – Adresseavisen

Because of hazelnut and almond in chocolates are not the products particularly suitable for those who are allergic to or intolerant of these allergens. Thus recalling furniture giant all six chocolate products. The global recall applies to all Best Before dates for all products, the company said in a statement.

The table of contents does not disclose the contents clearly enough, as it now says “may contain.” Product labeling can be misleading, and is therefore deemed to be contrary to legislation in several markets, it says further in the press release.

Ikea has not received any reports of allergic reactions associated with the six new products now covered by the ongoing recall. The products are safe for those who are allergic to or intolerant of almond and / or hazelnut.

Customers can return the affected products at its nearest warehouse for a full refund.

In June Recalled the Swedish company Choklad mörk 60% and Choklad mörk 70%, because the content of milk and hazelnuts were not sufficiently specified on the package.

Follow Adresseavisen on Facebook, Instagram and Twitter.

LikeTweet

Statoil undergoing staffing situation offshore – Aftenbladet.no

Nær 5.000 ansatte som jobber på norske olje- og gassplattformer, har tidligere vært så godt som skjermet for nedbemanning, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg kommer aldri til å frede noe som helst, sier toppsjef Eldar Sætre til avisa.

Les også
  • - Statoil må ta ytterligere grep hvis oljeprisen ikke stiger

Hovedtillitsvalgt Bjørn Asle Teige for Safe i Statoil advarer på det sterkeste mot å røre offshore-organisasjonen.

Onsdag ble det kjent at Statoils driftsresultat for andre kvartal endte på 913 millioner dollar – drøyt 8 milliarder kroner, mot 2,9 milliarder dollar i samme kvartal i fjor. Det er en nedgang på 68 prosent.

Les også:

Elendig kvartalsresultat for Statoil

Statoil henter denne riggen tilbake i drift

Konkurransetilsynet skal utrede Statoils markedsmakt

Statoil vil investere 7 milliarder i utbygging på Trestakk-feltet

Ekspertene spår bedring for Statoil

Statoil-tillitsvalgt har fått bekymringsmeldinger 

LikeTweet

Says no to Akers merger invitation – E24

Etter å ha fått frem en avtale om at Fosnavåg-rederiet Rem Offshore skal fusjoneres inn i det delvis Aker-eide Solstad Offshore onsdag morgen, sendte Solstad og Aker en svært så tydelig invitasjon hvor de oppfordret til flere fusjoner i bransjen.

Etter å ha aktivt har bidratt til at Solstad Offshore nå sluker Rem Offshore, var Aker-sjef Øyvind Eriksen åpen for at han ønsket at andre supplyrederier skulle ta kontakt for dialog om flere fusjoner i det nye storseleskapet.

Invitasjonen

Og da E24 spurte om døren står åpen for Rem Offshores to naboer i Fosnavåg, Olympic Ship og Havila Shipping, var svaret tydelig:

– For dialog, så vil det være ganske åpenbart, sa Eriksen med en ivrig nikkende konsernsjef Lars Peder Solstad i Solstad Offshore ved sin side.

Men eieren og styrelederen i Olympic Ship lukker allerede nå døren igjen. Hans  supplyrederi ønsker ikek dialog emd Røkke-systemt om sammenslåing.

«Den løsning som Rem Offshore har gått inn for med Solstad Offshore er ikke en løsning for Olympic Ship,» skriver Stig Remøy i en e-post til E24.

Han er forøvrig bror av Rem Offshores hovedaksjonær og styreleder, Åge Remøy.

 <p>Kjell Inge Røkke</p>

Kjell Inge Røkke

Men Stig Remøy er enig i Solstad Offshore og Akers begrunnelse for ønsket om flere fusjoner.

«Det er mange små aktører i dette markedet og det er modent for å samle noen av disse i større enheter. Likevel må slike fusjoner være industrielt riktig og bærekraftig,» skriver han i e-posten til E24.

Hensynet til Sunnmøre

Og så har sunnmøringen en annen forutsetning.

«Rederiene er en viktig del av den ledende maritime klyngen på Sunnmøre. Jeg mener at eventuelle konsolideringer ikke bør få uheldige konsekvenser for nettopp denne viktige klyngen,» skriver Remøy.

Ved at Solstad sluker Rem, blir eierkontrollen over et av rederiene på Sunnmøre flyttet til Rogaland.

Konsernsjef Njål Sævik i Havila Shipping, Rem Offshores andre nabo i Fosnavåg, som Aker-sjefen åpnet døren for i E24-intervjuet var ikke kjent med invitasjonen og ønsket ikke å kommentere saken da E24 kontaktet ham torsdag.

Både Havila Shipping og Olympic Ship har et uavklart forhold til sine kreditorer. Førstnevnte har i formell forstand misligholdt betingelsene for sin milliardgjeld, mens Olympic nå forhandler med sine kreditorer om en langsiktig finansiell løsning.

Også i sunnmørsbyen Ålesund er det et supplyrederi som sliter. Farstad Shipping er for tiden i forhandlinger med sine långivere.

En ferierende konsernsjef Karl-Johan Bakken i Farstad Shipping ønsket torsdag ikke å kommentere Aker og Solstad Offshores fusjonsinvitasjon, selv om han lyttet tydelig interessert til det E24 refererte.

Store, men ikke størst

Selv om Solstad Offshore vokser seg større etter en fusjon med Rem Offshore, er de fortsatt ikke størst.

– Vi er større enn begge to til sammen, påpeker konsernsjef Mons Aase i supplyrederiet Dof som holder til i Austevoll i Hordaland.

– Er fusjonsinvitasjonen aktuell for dere?

– Nå har vi ryddet opp i eget hus og er mest opptatt av det, så det vil jeg ikke kommentere.

Dof er i ferd med å sluttføre en refinansiering av selskapet som både styrker egenkapitalen, likviditeten og sanerer noe gjeld.

P.S! Tettstedet Fosnavåg på Sunnmøre har et fjerde supplyrederi. Det er eid av franske Bourbon. Akers hovedeier og styreleder Kjell Inge Røkke er fra Romsdal.

Offshore companies are merging – Aftenposten

The message comes after a failed attempt to refinance Rem Offshore last week. The refinancing was blocked by Aker and Kjell Inge Røkke, who is also co-owner Solstad, reports newspaper Dagens Næringsliv.

The new company will have a combined fleet of 62 ships and headquarters will be located in Skudeneshavn Karmøy where Solstad Offshore now based.

the fleet of construction vessels will be operated from Karmøy in the future, while the fleet of platform supply vessels will have its operational base in Fosnavåg where Rem Offshore is headquartered today.

REM Director Åge Remøy believes the merger secures employment for the company’s 500 employees, writes Sunnmørsposten.

Kjell Inge Røkke and Aker have got his way and provides for the merger of Rem Offshore and Solstad Offshore. Photo: Lise Åserud / NTB scanpix

Åserud, Lise / NTB scanpix

Surprisingly Great billion bang for Statoil Analyst: Oil Monetary use must not be increased NSA criticizes Statoil bonus payments

LikeTweet