Wednesday, July 13, 2016

Hyper Loop project sued: Co-founder claims he was pushed out – E24

Alt går ikke på skinner for selskapet Hyperloop One, som jobber for å realisere Tesla-gründer Elon Musks Hyperloop-drøm.

Onsdag ble det nemlig kjent at medgründer og tidligere teknologisjef Brogan Bambrogan, hvis avgang nylig ble annonsert, på ingen måte har tenkt å trekke seg stille ut.

Sammen med fire andre saksøker han nå selskapet for trusler, forskjellsbehandling og ugyldige oppsigelser.

Selskapet har ingenting med Tesla og Musk å gjøre, men prøver altså å viderutvikle og kommersialisere Musks drøm om å sende personer som «rørpost» i hastigheter på opptil 1.300 kilometer i timen.

– Presset ut etter varselbrev

Ifølge søksmålet ble de ansatte presset ut etter å ha publisert et brev hvor de varsler det de mener er uheldig maktsentralisering innad i selskapet.

Ifølge søksmålet, som ifølge Mashable ble levert i Los Angeles tirsdag, fant Bambrogan en løkke på pulten sin etter at brevet ble sendt. I søksmålet hevdes det at det var administrerende direktør Shervin Pishevars bror, Afshin.

Videre beskriver søksmålet hvordan de ansatte skal ha blitt truet og presset ut etter at brevet ble kjent.

– I frykt for sin fysiske sikkerhet ble Bambrogan tvunget til å gå av, heter det i søksmålet.

Saksøkerne anklager i tillegg Pishevar for å kaste bort selskapets egenkapital og drive med forskjellsbehandling.

  <p><b>TESTBANE:</b> I mai  i år ble pressen invitert til den første  testen av Hyperloop-systemet nord for Las Vegas i  Nevada i USA. Nå viser det seg at alt ikke  går på skinner.</p>

TESTBANE: I mai i år ble pressen invitert til den første testen av Hyperloop-systemet nord for Las Vegas i Nevada i USA. Nå viser det seg at alt ikke går på skinner.

Kaller påstandene for tull

I tillegg hevder de at Pishevar økte lønnen til en kvinnelig ansatt i selskapet fra 15.000 til 40.000 dollar i måneden fordi han hadde et romantisk forhold til henne.

– Da det planlagte bryllupet deres gikk i vasken, forsto han endelig at arbeidet hennes ikke var så mye verdt og avsluttet avtalen.

I et tilsvar kaller selskapet påstandene for uheldige og uriktige.

– Påstandene er bare tull, og de vil bli møtt med en rask og potent juridisk respons, skriver selskapet i et tilsvar til Mashable.

– Det er blitt alt for vanlig å rette useriøse søksmål som dette mot nyetablerte selskaper som oppnår rask suksess. Det er nesten en klisjé, skriver selskapet, og lover at søksmålet ikke vil påvirke målet om å utvikle Hypoerloop videre.

Sender folk i kapsler

Hyperloop One jobber for tiden med å bygge en tre kilometer lang testbane i delstaten Nevada i USA.

Det langsiktige målet er å ha ferdige baner klare i år 2020. Samtidig jobber konkurrenter med testbaner i California.

I mai i år foretok selskapet den første vellykkede testkjøringen foran et spent pressekorps.

Ideen går ut på å sende folk i kapsler gjennom rør som strekker seg mange hundre kilometer, og det i hastigheter på opptil 1.300 kilometer i timen.

Musks drøm er å transportere passasjerer mellom Los Angeles og San Francisco på bare en halvtime.

No comments:

Post a Comment