Handelsbanken
Knut Anton Mork (69) gir stafettpinnen videre etter 19 år i toppjobben.
Artikkelen er lagt til i din leseliste.
Torsdag morgen vil Handelsbanken Capital Markets annonsere at Kari Due-Andresen (41) blir meglerhusets nye sjeføkonom.
Due-Andresen har vært seniorøkonom i samme analytikerteam og tar over sjefstolen etter Knut Anton Mork (69).
- Dette er en jobb jeg gleder meg veldig til å ta fatt på, sier Due-Andresen til DN.
Tok beslutningen
Meglerhuset opplyser at Mork skal fortsette som seniorøkonom til han fyller 70 år.
- Å ta over etter Knut Anton ser jeg på som en ære. Han har gjort en fantastisk jobb, sier Due-Andresen.
69-åringen har vært Handelsbankens sjeføkonom i nesten 19 år, og var selv med på å ta beslutningen om å stokke om på toppen, forteller han til DN.
- Dette er en dag jeg har sett frem til lenge, og jeg har deltatt aktivt i prosessen med å sirkle inn på den beste arvtakeren, sier Mork og fortsetter:
- Jeg oppfatter meg selv først og fremst som fagperson. Andre administrative forpliktelser synes jeg etterhvert kan føres over til noen andre. Det er også viktig for yngre krefter å kunne få nye oppgaver og vokse seg frem.
Om hvorfor valget falt på nettopp Due-Andresen, viser han til egenskapene meglerhuset vanligvis ser etter i en makroøkonom:
- En kombinasjon av en solid, faglig bakgrunn, evne til å se problemstillinger i kundens perspektiv og evne til å kommunisere sakene på en forståelig måte.
Variert bakgrunn
Den nye sjeføkonomen understreker på sin side at meglerhusets analytikerteam deler på oppgavene. Ny tittel vil derfor ikke bety så mye i praksis, mener hun.
41-åringen kom til Handelsbanken fra Pengepolitisk avdeling i Norges Bank i 2011. Tidligere har hun blant annet vært finansanalytiker i DNB Markets. Da dette ikke var helt «riktig hylle», valgte hun å bygge på sin utdannelse med en mastergrad i samfunnsøkonomi. Fra før av var hun utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bergen.
- Det høres banalt ut, men mitt beste karriereråd er å gå den veien man har lyst: Det viktigste er at man finner et fagfelt som man virkelig er interessert i, sier hun og legger til:
- Å være makroøkonom er én av de mest spennende jobbene man kan ha. Akkurat nå skjer det veldig mye, men slik synes jeg det egentlig har vært hele veien. Etter finanskrisen står man overfor nye problemstillinger hele tiden.
No comments:
Post a Comment