Thursday, September 8, 2016

FSA asks Jensen breaking mortgage-lift – E24

Siv Jensen forsøker nå ledet and Helt Annen retning enn egentlig hun ville gå.

2013 kom den da ferske finansministeren med folgende løfte til boligkjøpere and regjeringserklæringen:

“Regjeringen vile praktisere egenkapitalkravet bread fleksibel mate slik at det tar hensyn til boligkjøpers betalingsevne.”

And in 2014 fulgte Jensen opp ved å annonsere at bankene gjerne må innvilge boliglån med så lite are 10 Pros egenkapital, så lenge låntagernes økonomi taler det.

Jensen mente det var viktig at bankene fikk bruke skjønn og hjelpe folk med god betjeningsevne til boligkjøpet, Forest om hovedregelen om 15 Pros egenkapital ikke er oppfylt.

Ber Jensen fjerne unntaksmulighet

Men så ble bekymret Jensen og for den Bratte boligpris- gjeldsveksten and her Landet – og Pipeño begynte ago in Annen LYD.

I fjor strammet finansministeren inn lånekravene ved å inneføre boliglånsforskrift in ny, etter anbefalinger Finanstilsynet fray. Ifølge forskriften fikk bankene fortsatt gjøre unntak Brother egenkapitalkravet, 10 for men bare Pros BC lånene.

Jensen Torsdag fikk Klare anbefalinger Finanstilsynet fra om å stramme inn lånereglene enda mer. Tilsynet Synes ikke har forskriften Jensen innførte and fjor fungert godt nok, viser og til Sterk boligprisvekst and earrings are har Gatti.

Men kan ett forslagene skape hodebry for Siv Jensen. Na vile nemlig Finanstilsynet at bankene ikke skal få gjøre unntak Brother utlånskravene and det hele TATT:

“Bankenes adgang til å fravike forskriftens Krav til betjeningsevne, belåningsgrad og avdragsbetaling fjernes” heter det and ett av grep fire punktvise tilsynet Synes departementet skal ta.

– Vil Bryte med regjeringsplattformen

EIENDOM Norge-Direktor Christian Dreyer MENERS forslaget I svært problematisk for Jensen.

– Jeg har med å vanskelig up for meg at finansministeren kan fjerne enhver form for fleksibilitet and forskriften. Det vil Bryte med regjeringsplattformen, sier have til E24.

– Det vil også være svært overraskende and forhold til det politiske ståstedet til denne regjeringen, MENERS Dreyer.

Selva meglertoppen lite har til overs for Rigide of utlånskravene tilsynet forslår.

– Dersom bankene mister enhver form for fleksibilitet, det vil sette svært mange and veldig vanskelig situasjon. Da jeg på Tenko særlig of bowling we Selga og Stavanger and Rogaland. Opplever of bowling at verdt er mindre enn-fire for tre år siden, egenkapitalen og er er and praksis spist opp. De vil da ikke has muligheten til å kjøpe bowling, sier have.



Roper ikke HVA hun Synes

– I Forslaget svært usosialt, og har Klare fordelingsmessige utfordringer. Bidrar det også til you uheldig klasseskille, og kan faktisk skape ustabilitet are in turn Risiko for boligmarkedet and longing BC Landet store.

også hos bankbransjen biker forslaget hard medfart. Finans Norge Tom-informasjonsdirektør Staavi Kaller det “uklokt” MENERS og det vil Frater bankene muligheten til å utøve “godt og godt skjønn bankhåndverk.”

Jensen langt ikke så har hun Ropet HVA Synes. E24 vært and har med kontakt Finansdepartementet for Kommentar, og blir til henvist Jensens offisielle uttalelser om forslagene torsdag.

Her uttrykker Jensen bekymring for boligpris- Siste og det gjeldsveksten earrings.

– Derfor er det viktig at vi nå vurderer om boliglånsforskriften boron videreføres, eller om den Bor Stramm inn, sier finansministeren.

No comments:

Post a Comment