Wednesday, September 7, 2016

Looks 150,000 kroner per square meter – Dagens Næringsliv

Bolig

- Spørsmålet er når vi når toppen i Oslo, sier administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Kvadratmeterpriser rundt 150.000 kroner vil snart være like vanlig i Oslo som i Stockholm tror DNB Eiendom. Foreløpig er det kun de minste ettromsleilighetene og noen helt spesielle objekter på vestkanten som kan skilte med den type priser.

- At vi om to-tre år kan se priser opp imot 150.000 kroner per kvadratmeter på de gode objektene innenfor Ring 1 er mer sannsynlig enn ikke sannsynlig, sier administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom.

Boligpriser

Klikk her for å sjekke prisutviklingen på boliger i et område du er interessert i.

Klikk for å se fullskjerm kart

Boligprisene i Oslo har steget med 16,3 prosent de siste 12 månedene viser tall som Eiendom Norge la frem tirsdag denne uken. Snittprisene i Oslo ligger når godt over 60.000 kroner per kvadratmeter, og i de mest populære bydelene som Frogner, St. Hanshaugen og Grünerløkka lå snittprisene mellom 70.000 og 80.000 kroner kvadratmeteren i august, mens 100.000 kroner kvadraten ikke er uvanlig i områder som Sørenga og Tjuvholmen. Spørsmålet mange stiller seg er om det finnes noen smerteterskel for kjøperne.

Sterkeste bolig-august på ett tiår

- Vi har sett på hva som skjedde i Stockholm der utviklingen i realøkonomien har ligget litt foran oss, sier Halvorsen.



Administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom

 

Toppen ikke nådd

Han viser til at boligprisene i Sverige og Stockholm hadde en voldsom vekst i takt med rentenedsettelsene. I Stockholm økte kvadratmeterprisene fra 70.000 til 90.000 kroner i løpet av 18 måneder før de flatet ut for så å synke ned mot 87.500 kroner kvadraten de siste månedene.

- Vi ser at de samme tendensene i Norge. Spørsmålet er når vi når toppen i Oslo, for Oslo drar jo boligprisene oppover, sier Halvorsen.

ETTERLYSNING

Er du ung førstegangskjøper på jakt etter bolig i Oslo-området?

Da ønsker vi å intervjue deg i forbindelse med en sak om boliglånskravene. Ta kontakt med journalist Einar Takla på einar.takla@dn.no

Han tror ikke det skjer i nærmeste fremtid og viser til fortsatt lave renteutsikter, norsk økonomi i bedring, lav arbeidsledighet og høy sparerate i norske husholdninger.

- I Stockholm er det vanlig med 150.000 kroner per kvadratmeteren, selv om snittprisen er langt lavere – rundt 80.000-90.000 kroner. De attraktive objektene vil fortsette å stige, det er jeg helt sikker på, sier Halvorsen.

DNB Eiendom viser også til at gjennomsnittslønnen i Sverige ligger 40 prosent under Norge.

Ser vekst over hele landet

DNB Eiendom tror ikke bare på boligprisvekst i Oslo, men jevnt over hele landet.

- Vi lager ikke langsiktige prognoser, men er helt overbevist om at boligprisene i Norge vil fortsette å vokse videre i 2016 og inn i 2017. Vi er helt sikre på at vi får en kraftig boligprisvekst også i 2017, selv om den kanskje ikke blir fullt så kraftig som i 2016, sier Halvorsen.

Men økende urbanisering gjør at prisveksten blir største i de store byene, mener DNB Eiendom.

-Det skjer en urbanisering som gjør at behovet er størst i de store byene og særlig i Oslo. Der vil det være en underdekning på nye boliger også i 2016 og 2017. Det er ingenting i de planene som foreligger nå med hensyn til igangsetting og ferdigstillelse av nye boliger som tilsier at det vil demme opp i forhold til det store behovet. Det er en underdekning på i hvert fall 50 prosent på nye boliger i Oslo de neste årene, sier Halvorsen.

Boligpriser

Klikk her for å sjekke prisutviklingen på boliger i et område du er interessert i.

Klikk for å se fullskjerm kart

Les også:

Halvert boligutbud i Oslo

– Desperasjon driver boligprisene videre opp  

– Det er T5PC-tilstander i boligmarkedet i Oslo   (DN+)

Ekstrem prisvekst – stor fallhøyde   (DN+)

Leiemarkedet sakker akterut  (DN+)

LikeTweet

No comments:

Post a Comment