Tuesday, January 27, 2015

Pilots will have to return money after pay cuts – Nettavisen

Pilots will have to return money after pay cuts – Nettavisen

Annonse

Flygerne og de kabinansatte i Widerøe krever å få tilbakebetalt et lønnskutt på 5 prosent fordi andre ansattegrupper ikke bidro.

- Vi inviterte til en felles dugnad i Widerøe for å redusere selskapets kostnader. Vårt bidrag var betydelig og besto blant annet av en samlet reduksjon i personalkostnadene på 5 prosent. Men det forutsatte at øvrige ansatte ble med på dugnaden, sier leder Tom Liverud i Widerøes Flygerforening til Dagens Næringsliv.

Det ble oppnådd enighet om det frivillige lønnskuttet i mai i fjor. Flygerne og de kabinansatte kuttet til sammen 40 millioner kroner i egen lønn. I midten av desember gikk flygerne bort fra avtalen fordi selskapet ikke hadde oppnådd enighet med de øvrige ansatte, blant annet bakkemannskap og flyteknikere.

- Ledelsen hadde ikke fått med alle, og det er svært beklagelig. Det var ledelsens ansvar å følge opp, sier Liverud, som krever å få nullstilt lønnskuttet fra i fjor og få utbetalt pengene.

- Det lot seg ikke gjøre å få til en samlet avtale for alle ansatte i fjor, men det forandrer ikke planene våre. Det er feil å kalle dette for en dugnad. Dette er en prosess hvor vi må effektivisere på områder som kan gi selskapet bedre konkurransekraft, sier Widerøes kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

LikeTweet

No comments:

Post a Comment