Monday, July 20, 2015

1.7 mill. For apartment without private bathrooms – Dagens Næringsliv

Bolig

- Jeg ble litt satt ut, sier megleren.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Oslo: – Jeg blir litt satt ut. Det er ingen ting som tyder på at boligmarkedet har tatt sommerferie, sier eiendomsmeglerfullmektig Aleksander Buvarp i Aktiv Eiendomsmegling Frognerveien.

Fredag før helgen solgte han en ettroms leilighet uten eget bad på Lambertseter i Oslo for 1,7 millioner kroner – 610.000 kroner over prisantydningen på 1,09 millioner kroner. På toppen av det kommer en fellesgjeld på drøyt 50.000 kroner. Leiligheten har eget toalett, men deler dusjrom med andre beboere.

– Mange er i beita for å få seg bolig nå, og det er stor etterspørsel etter denne typen leiligheter, sier Buvarp.

Selgeren ga 870.000 kroner for den 24 kvadratmeter store leiligheten i 2011.

– Selger er fornøyd, konstaterer Buvarp.

Fredag kom svarene fra Samordna opptak om opptak til studieplass, og meglerne venter enda større interesse for mindre leiligheter fra nå.

– Det er fantastisk pågang nå, ihvertfall for leiligheter nær utdanningssteder i sentrale områder, sier partner Einar Strand i Privatmegleren Vikebø og Jørgensen i Bergen.

Han venter fullt trykk fra denne uken.

– Nå selges det også flere leiligheter enn det blir lagt ut for salg, så det blir mindre og mindre å velge i en stund fremover, mener Strand.

Også i studiebyen Trondheim er det ifølge DNB Eiendom-sjef Terje Halvorsen god aktivitet til å være juli.

– Det kan ikke sammenlignes med Oslo, men det er ganske mange på visningene. Rundt 50 prosent selges over prisantydning, sier Halvorsen.

Han betegner tilstandene i Bergen og Tromsø som relativt normale i forhold til tidligere år, mens Stavanger skiller seg ut i negativ retning.

– Der selges nær ni av ti boliger under prisantydning, og det tar stadig lengre tid å selge en bolig. Man må regne med et par måneder fra boligen legges ut til den selges, sier Halvorsen og viser til en omløpshastighet på 53 dager i juli mot 39 dager i juni. Også i Oslo har omløpshastigheten gått noe opp i juli. Fra 16 dager i juni har det hittil i juli tatt rundt 21 dager å selge en bolig i Oslo,

– I Kristiansand ser vi en tendens til at markedet er litt mer krevende igjen. Om det skyldes sesong eller at Rogaland-effekten sprer seg lenger ned langs kysten, vet vi ikke, sier Halvorsen og viser til at seks av ti boliger har gått under prisforventning i juli.

Les også: Brennhet boligjakt (DN+)

Les hele avisen

LikeTweet

No comments:

Post a Comment