Wednesday, July 22, 2015

Telenor’s super success continues to grow – E24

Fornebu (E24): Da Jon Fredrik Baksaas Telenor entered på scene hovedkontor onsdag morgen, markerte det også hans Siste kvartalspresentasjon we konsernsjef. I have Midte av august turn stafettpinnen videre til Telenor Asia Sigve Brekke-Sjef, etter å has vært toppsjef Sidén juni 2002.



For Baksaas kunne ta Ordet for Siste gang, slet imidlertid toppsjefen we skurret og med sin Mikrofon lagde ulyder.

– ut we were Det har vi litt på min 53. kvartalspresentasjon Tekniske problem, humret Baksaas.

– Wine gjorde faktisk in opptelling tidligere and Morges. Min første kvartalspresentasjon we konsernsjef var for 2. Kvartal 2002 men jeg har med I vært her Sidén 1995 Baksaas healthy Sene, referanse med til og hans tidligere Rolle are nestsjef finansdirektør.



– Fray 15 år til tre to-

Den Siste store satsingen we Baksaas har hatt ansvaret for Telenor-Sjef we, er inntreden and Myanmar. Etter has skrudd på å mobilnettet and fjor host opplever Telenor og konkurrentene in utrolig vekst.

I Selskapets hovedkonkurrent Ooredo (Qatar Teleocom) are sikret også med seg in Lisen samtidig Telenor, samt det statlige MPT. Så har langt utviklingen forventning alles over Gatti, Telenor og Baden-og toppene analytikerne ytrer positive overraskelse sin.

var virksomhet Telenor and surplus allerede etter seks måneder, for har noe we selskapet Aldrin opplevd. I tillegg Peker Telenor-utvikling Myanmars Sjef på at Gar langt raskere enn have har sett for:

– tidligere var i in Bangladesh 15 Hvordan om Arigo histoire moderne et teknologi utvikler samfunn. Det vi nå komprimerer and to- ned til treårs period and Myanmar. Det er Helt Ratt, have sier til E24, etter presentasjonen.

Fray første til andre Kvartal økte omsetningen and landet fra 768 til Millioner 1.1 milliard, less driftsresultatet (EBITDA) økte fra 152 til 479 Millioner. Selskapet MENERS å kunne SLA fast at Har OKT markedsandelen rundt fra 30 til 35 år and langt så Pros.

På spørsmål E24 om fra HVA are gjort har det å sikre sec mulig for Telenor in the BC større Kaken , Peker Baksaas Telenor på Strategi curl ut om å bade 2G (GSM) and 3G og fra Myanmar starten we hovedforklaringen av på den økte markedsandelen.

Konkurrenten Ooredoo Lever et 3G bare-nett. Det er nok naturlig 4G 3G og på we lish løsningene sikt, men 2G er et rimeligere Alternatives for mange brukere med lave inntekter.

– På utrullingen mobilnettene ligger wine nok av med ganske jevnt konkurrentene, SELV kanskje akkurat om vi nå ligger litt Foran utenfor byene. VI and I etter byene and Start sier Baksaas.

– Er det potensial for 2G at Oke-kan satsingen markedsandelene ary enda mer?

– med tre nye Millioner Kunda are aktiverer wine and kvartalet, så det er det er klart at fenomenalt, sier Baksaas, Telenor and we bemerket at 10 juli passerte Millioner Kunda and landet.

Matte soft opp Flere for frekvenser

Telenor-ledelsen kunne onsdag result we present you linje var med på første Kvartal, da selskapet Hadde in rekordomsetning.

– har Omsetningen 18 Pros and vokst Sidén fjor. 12 Pros BC valutaeffekter kommer, er seks less organisk vekst, Fortalte finansdirektør Richard Aa.

For Driftsresultatet avskrivninger (EBITDA) er fra opp med 1,3 milliard and fjor, og det er det virksomheten sørget for Asia and we alene, slo finansdirektøren fast. Resultatet etter skatt var ned fra starten Millioner 400 BC earrings, men likevel 1.3 milliard Hoye enn and fjor.

Aksjemarkedet be imidlertid ikke til å the seg ut av begeistre resultatrapporten, for Noen timer etter etter er børsåpning Telenor aksjen ned tre-Pros.

BC Stora kostnadene Telenor har hatt and kvartalet, I do megahertz kjøpet av med nye frekvenser and Myanmar for a kapasitet and Luft has nok til å kunne betjene veksten . Det kostet selskapet 75 Million Dollar, drøye Millioner 600 Kroner. Frekvensene såkalte det ligger and 2.1-gigahertz båndet, we Bruker til 3G og å kjøpet ble gjort gjennom innløse in opsjon.

– Hadde dere planlagt å benytte denne opsjonen eller har det den kraftige veksten tvunget FREM?

– Nei, ikke så det til forhold tidlig and wine opprinnelig planla. Sidén wine Bruker frekvensene staffs til og bade 2G 3G har vi mindre frekvensspektrum tilgjengelig til date. Na seg opp Når databruken BYGG har vi Behovia for mer enn SPEKTRUM tidligere konkurrenten, sier Baksaas.

– Når trenge dere vil den enda mer frekvenskapasitet Gitter veksten wine be?

– lo vi ikke det, og det å gjenstår be Hvordan og Når fremtidige frekvensauksjoner skje vile and Myanmar. Langt så har det ikke noe kommet informasjon om det, sier Baksaas.



Utfordringer and nabolaget

Myanmar jungle om Suseri BC Garde slit for Telenor tiden and Thailand. Der det forsvant 1.5 Millioner Kunda and kvartalet, takket Krav om å være et registrere og alle kontantkortbrukere in beintøff konkurranse and markedet. Omsetningen har fra første til med andre Kvartal Foul rundt 300 Millioner til 5,1 milliard.

– Resultatene and fortsetter Norge å være svært sterke, men vi er and Thailand Midte and omstilling. Vi er ikke med veldig fornøyd dagens situasjon, healthy onsdag Baksaas.

Telenor har måttet oppgradere nettet Sitt betraktelig Sidén fjor and host. I tillegg har subsidiary av og billige smarttelefoner konkurrentenes mobilabonnement av med tilbud ubegrenset databruk, Telenor kostet mye.

Telenor Telenor sendte Var den svenske-Toppen for Lars-Åke Norling Drive Thailand-virksomheten , og ledelsen uttalte onsdag at utover of Hosta vile Kutte subsidiene ut på smarttelefoner til billige kontantkortbrukere.

– Hvordan kan dere dere ikke at være på trygge mister Flere Kunda Når Kutte subsidiene dere til å nå planlegger kontantkortkundene?

– 100 Å være Pros Sikkim mulig ikke er, der er for konkurransen. Etter mangler på andre nettverkssiden and the BC fjoråret har vi oss hentet inn, men det tar tid ago det ut til imaget kundene. Det er et utfordrende marked, men vi er at intensiteten subsidiene er noe av lave. Red lighthouse itself, sier til E24 Baksaas.

– Wine folk ikke be at Lenger Star and KO for billige subsidierte phones, ikke så vi bestiller Flere. Folk vil heller has bedre smarttelefoner, og vi derfor bestiller heller ikke Flere slike mobile men Selga ut det har vi. Men are skjer på det er mer konkurransebildet usikkert, we Jon Fredrik sier, finansdirektør Richard Legg til Aa.



No comments:

Post a Comment