Tuesday, July 21, 2015

Hagen can withdraw 750 million in dividends – Nettavisen

Reisetips med annonselenker

Hagen og familiens orklaaksjer har steget med hele 3,7 milliarder siden i fjor.

Dermed kan Orkla-eier Stein Erik Hagen og barna hans ta ut utbytte på hele 750 millioner kroner fra familieslskapet Canica as for regnskapsåret 2014. Det meste får barna, som eier 90 prosent av selskapet, skriver Dagens Næringslivs papirutgave onsdag.

Peter Ruzicka overtok som sjef i Orkla i februar i fjor. Siden det har aksjen steget 39 prosent. Dette er langt mer enn hovedindeksen som har steget 23 prosent i samme tidsrom.

Canica har et resultat på 1,3 milliarder kroner, og av dette overfører selskapet nesten 550 milliarder kroner til annen egenkapital. Hoveddelen av resultatet kommer fra annen finansinntekt, hvor Orkla-aksjene er skrevet opp i verdi som en følge av kursoppgangen.

Stein Erik Hagen har samlet størstedelen av sine investeringer i Canica. selskapet har blant annet store eierposter i Orkla, Jernia, Proffpartner, Komplett og F&H of Scandinavia. I tillegg er Canica den tredje største aksjonæren i forsikringsselskapet Vardia. Det er Hagens døtre Caroline og Camilla som styrer Canica.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!



LikeTweet

No comments:

Post a Comment