Thursday, July 23, 2015

Statoil found gas in the North Sea – Dagens Næringsliv

Statoil

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Statoil har gjort et gass/kondensatfunn i undersøkelsesbrønn 2/4-23 S i utvinningstillatelse 146 nær Ekofiskfeltet. Foreløpige beregninger viser at størrelsen på funnet er 2,5-12 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter.

Det opplyser Oljedirektoratet torsdag.

Brønnen er boret om lag 17 kilometer nordøst for Ekofisk-feltet og like ved funnet 2/4-21 (King Lear) i den sørlige delen av Nordsjøen. Før brønn 2/4-23 S ble boret, var operatørens ressursanslag for King Lear på mellom 11 og 32 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter utvinnbart.

I primært letemål påtraff brønnen 41 meter med gass/kondensatfylte sandsteinsbergaerter i Ulaformasjonen med moderat reservoarkvalitet.

Brønnen påtraff videre 30 meter brutt med vannfylt sandstein med dårlig reservoarkvalitet i Bryneformasjonen.

«Brønnen påtraff også en 20 meter tjukk gass-/kondensatkolonne i Farsundformasjonen, i to soner på fem meter tjukke reservoarbergarter med moderat/god reservoarkvalitet, som bekreftet trykkforbindelse med funnet 2/4-21 King Lear. Avgrensningen av 2/4-21-funnet fører ikke til endring av ressursestimatene», heter det.

Statoil opplyser i en melding at King Lear-volumene forventes å ligge innenfor tidligere kommuniserte anslag på 70-200 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

-Funnene bekrefter Statoils oppfatning om at selv slike modne områder på norsk sokkel fortsatt har et interessant letepotensial, sier letedirektør for Nordsjøen May-Liss Hauknes i Statoil i en melding.

-Etter de positive resultatene fra Julius-brønnen vil partnerne begynne arbeidet med en optimal plan for utvikling av ressursene i funnet på rett tidspunkt. Julius-funnet vil inngå i ressursgrunnlaget for en fremtidig utbyggingsbeslutning for PL333, sier fungerende leder for tidligfaseutvikling på norsk sokkel Edward Prestholm i Statoil i en melding.

Statoil er operatør i lisensen med en eierandel på 77,8 prosent, Total har en eierandel på 22,2 prosent.

Les også: Her er bankenes beste renter etter siste kutt

– Dette er nødt til å bekymre markedet  

Asia i dag: Kina truer Japans økonomi

DNs bilanmelder: «Hvis du er villig til å ofre prestisjen,  fremstår dette som et godt kjøp. Selv om det er en Kia til 700.000»

LikeTweet

No comments:

Post a Comment