Monday, August 17, 2015

Bought company for 102,000 – have sold data for 42 million to one customer – Manager

Promotion med annonselenker

Har tro på flere millionsalg.

De norske investorene Ursin-Holm-familien, Stein Olav Revelsby og Hans Olav Torsen kjøpte Global Geo Services for 102.000 kroner i 2010.

Selskapet eier og selger en database som består av mer enn 100.000 kvadratkilometer seismikk, brønndata fra offshorebrønner og annen data fra iransk del av Persiabukten og Omanbukten, skriver Dagens Næringsliv.

Firmaet har solgt seismikkdata for 42 millioner kroner til én kunde.

– Vi forsto selvsagt hvilken verdi selskapet potensielt kunne få dersom sanksjonene ble opphevet en gang i fremtiden, sier Bjørn Ursin-Holm til Dagens Næringsliv. Han eier halvparten av firmaet sammen med familien.

På grunn av kontrakten, kan de ikke røpe hvem kjøperen er. Men det skal være snakk om ett av verdens største olje- og gass-selskaper.

– Det var et spesialtilfelle da GGS per i dag ikke kan garanterer at sanksjonene oppheves, og således ikke garanterer at det olje og gass-selskapet får tildelt blokker av den iranske stat, sier GGS-lederen til Dagens Næringsliv.

I tillegg har selskapet lisensiert data til 19 andre olje- og gas­selskaper, med betaling i tre trinn.

Hvor mye selskapet kan selge fremover avhenger av hvordan situasjonen i Iran utvikler seg, men de har tro på flere millionsalg.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

LikeTweet

No comments:

Post a Comment