Thursday, January 21, 2016

Blood Red on the stock exchange – Seadrill in freefall – Manager

Reisetips med annonselenker

Mer enn to års oppgang forduftet på Oslo Børs.

Med en oljepris på bunnivå og kraftige fall på verdens børser ble det en blodrød dag på Oslo Børs torsdag.

Ved stengetid var hovedindeksen ned hele 4,71 prosent til 518,05 poeng, noe som økte årets nedtur til mer enn 15 prosent.

Fallet i år har også visket ut mer enn to års oppgang på Oslo Børs.

Nå kan du diskutere aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på aksje- og investeringsforumet Xtrainvestor.

Seadrill i fritt fall
Mest juling fikk aksjen til riggselskapet Seadrill, som stupte 29 prosent. Seadrill, som på toppen var en av kjempene på børsen har sett kursen kollapse med over 50 prosent bare i år.

Oljepriskollapsen og for mange rigger i markedet har sendt riggratene kraftig ned og utsiktene er også bleke de neste årene.

Mens det Fredriksen-kontrollerte riggselskapet i slutten av 2013 var priset til over 140 milliarder kroner, er nå børsverdien barbert til 7,1 milliarder kroner, en nedgang på 95 prosent.

I de største selskapene var også kursfallene dramatiske. Statoil stupte mer enn syv prosent til den laveste kursen siden 2005, mens selskaper som Yara og DNB ble sendt ned henholdsvis 6,9 og 4,2 prosent. Telenor klarte seg noe bedre med et fall på 2,4 prosent.

- Total fravær av kjøpere
- Dette er en massiv reversering av gårsdagens oppgang. Vi setter nye bunner. For meg ser det ut til at oljeprisen blir brukt som en temperaturmåler på tilstanden i verdensøkonomien. Så lange den peker ned, peker også børsene ned. Det beste svaret på når det sentimentet skal endre seg er når oljeprisen stiger, sier aksjestrateg Erik Roland i Nordea til Nettavisen Stocklink.

– Det har falt veldig mye allerede, men problemet er at det er totalt fravær av kjøpere. Med den utviklingen i år, med to dager med oppgang, tenker folk sikkert at hvorfor skal jeg kjøpe i dag når jeg kan får det billigere i morgen, fortsetter han.

I oljemarkedet falt prisene videre. Nordsjøoljen tippet under 27,7 dollar per fat i løpet av dagen, det laveste på mer enn ti år.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!



LikeTweet

No comments:

Post a Comment