Thursday, January 21, 2016

Brekke said he is visible, but is not looking at meeting places for society stops – Aftenposten



Han er heller ikke tilstede på Verdens økonomiske forum i Davos.

Mannen med Norges mest berømte CV, Telenor-sjef Sigve Brekke, ble onsdag kritisert av næringslivstopp Inge K. Hansen for å være usynlig. Noe Brekke har avvist.

Men flere kilder Aftenposten har vært i kontakt med, både innenfor og utenfor Telenor, stiller seg undrende til at Telenor-sjefen i denne situasjonen synes å sky store viktige arrangementer.

Steder der han kunne presentert Telenor utad og var med å sette dagsorden i debatten om som angår norsk og internasjonalt næringsliv.

Fraværende hos NHO

Det ble lagt merke til blant flere at Brekke ikke var på NHOs årskonferanse, der temaene i stor grad dreide seg om fremtidig bruk av teknologi.

På denne konferansen var det konserndirektør Berit Svendsen, som leder Telenors virksomhet i Norge, som var Telenor-konsernets fremste representant. Det var hun, som ikke rakk opp i kampen om å bli konsernsjef, som satt som Telenors representant ved hovedbordet ved middagen.

I tillegg var tidligere konserndirektør Hilde Tonne, nyvalgt styreleder og Nordea-direktør, Gunn Wærsted og tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas der.





Ikke i Davos

Denne uken er verdens næringslivstopper samlet i Davos der den krevende økonomiske og sikkerhetsmessige situasjonen i verden er hovedtema.

Telenor feiret nylig at selskapet passerte 200 millioner kunder på verdensbasis og er en betydelig internasjonal leverandør av kommunikasjonstjenester. I tillegg har selskapet virksomhet i flere markeder som er meget utfordrende.

Det er ingen fra Telenors konsernledelse i på World Economic Forum i Davos. Tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas er derimot i Davos, men da i kraft av sine internasjonale verv og ikke som Telenors representant. Hans avtaler med Telenor ble avviklet før jul.

Prioriterte kunder og ansatte

Aftenposten har vært i kontakt med kilder i og utenfor Telenor som synes det er merkelig at Brekke ikke har dukket opp på disse arrangementene.

- Hvorfor er ikke konsernsjef Sigve Brekke på disse arrangementene?

- Brekke prioriterte reise i Asia for å møte ansatte og kunder der da NHOs arrangement skjedde. Nå er han på en tur i Øst-Europa og møter ansatte og kunder der, sier kommunikasjonssjef Severin Roald til Aftenposten.

Han forteller videre at Brekke torsdag var hovedtaler i det serbiske parlamentet, der temaet var utenlandske investeringer. – Telenor er et stort selskap i Serbia, legger han til.

Mener vært synlig

I gårsdagens Aftenposten svarte Brekke slik på Hansens kritikk om usynlighet:

“Internt i Telenor har jeg vært svært synlig både gjennom reisevirksomhet, og gjennom faste allmøter gjennom hele høsten 2015, og få konsernsjefer i Norge har vel vært like ofte i mediene som meg den siste tiden. Jeg har forsøkt å være tilgjengelig og åpent adressert de utfordringene både Telenor og jeg har stått ovenfor, både i møte med våre 33.000 ansatte og i media. “

Les hele Brekkes innlegg: Brekke avviser alle anklagene

LikeTweet

No comments:

Post a Comment