Friday, January 22, 2016

- Uncertainty will not drop with the first – Dagens Næringsliv

Oslo Børs

Men aksjemegler Ole Marius Lauritzen håper børsen vil stabilisere seg.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Oslo Børs stiger fra start fredag, og er i skrivende stund opp mer enn fem prosent på to dager.

Siden nyttår har hovedindeksen falt nærmere ti prosent.

- Vi fikk et stemningsskifte i går med mer risikovilje i markedet, sier aksjemegler Ole Marius Lauritzen i Handelsbanken Capital Markets til DN.

Vendepunktet kom etter at sentralbanksjef Mario Draghi i Den europeiske sentralbanken (ECB) åpnet for nye hjelpetiltak i mars, samt at oljeprisen tok et ganske kraftig hopp, mener han.

- Oljeprisen er opp 2,5 dollar fra nivået da Oslo Børs stengte i går. Denne oppgangen på 8-9 prosent smitter over på det aller meste, utdyper Lauritzen.

Fortsatt bekymring

Hvorvidt børsen har nådd bunnen, får vi først svar på senere, forklarer aksjemegleren. Han tror imidlertid markedet vil fortsette å være volatilt fremover.

- Den usikkerheten som har preget markedet tror jeg ikke vil slippe med det aller første. Man har ikke fått avblåst de bekymringene man har, begrunner han.

Oppgangen i oljeprisen er ikke stor nok til at man føler seg komfortabel, tror han. I tillegg hersker det fortsatt bekymring for den globale veksten, både i Kina og til dels Europa og i USA, mener Lauritzen.

- Det vi kanskje kan håpe på, er at markedet roer seg. Det er ikke gunstig at hovedindeksen er opp og ned fire-fem prosent, sier han.

Ny normal

Sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank Markets uttakte i forrige uke at han tror kraftige børssvigninger på tre-fire prosent vil bli hverdagskost fremover.

Bakgrunn: – Dette er mot både historie- og læreboken

Dette synet støtter Lauritzen.

Han peker på at det i årene i forkant av finanskrisen i 2008, var helt normalt med både én og to ganske kraftige korreksjoner iløpet av et børsår.

- Det er nok den lave volatiliteten vi har hatt fra starten av 2009 og frem til slutten av fjoråret, som har vært unormal, sier han.

 

Les også: Helge Lund ett skritt nærmere 400 millioner

- Vi er ikke flinke nok til å heie frem de som tar stor risiko

Børsen spretter opp

Se DNtv:

- I tider som dette at man blir satt på prøve:

 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment