Tuesday, January 26, 2016

Oil prices sent stock market down in red – Manager

Reisetips med annonselenker

Bionor-aksjen mer enn halvert siden emisjonsmelding.

Med et nytt oljeprisfall i sekken havnet Oslo Børs raskt bakpå i starten av den nye uken.

Ved stengetid mandag var hovedindeksen ned 1,01 prosent til 547,07 poeng, mens børsene i Europa og USA var i negativ terreng. 

Børsene har i år ofte svingt i takt med oljeprisen. Etter den største oppgangen på mer enn syv år i oljeprisen, og den største oppgangen på Oslo Børs siden 2011, bar det igjen nedover.

Prisen på nordsjøolje var 1,4 prosent til 31,8 dollar per fat og på Oslo Børs falt flere oljerelaterte selskaper kraftig.

Statoil falt 3 prosent, mens oljeserviceselskapene Seadrill og Subsea 7 ramlet henholdsvis 8,9 og 5,2 prosent. Aker Solutions var ned 6,4 prosent.

Tungvekteren DNB var ned 3,7 prosent, Yara falt 1,7 prosent, samtidig som Telenor trakk i motsatt retning med en oppgang på 1,7 prosent.

Kursen halvert
Høyt på taperlisten var Bionor Pharma, som har sett kursen stupe etter at bioteknologiselskapet la frem planer om en dobbel emisjon på torsdag i forrigeuke.

Medregnet nedgangen på 9,7 prosent i dag, har Bionor-aksjen falt 55 prosent siden emisjonsmeldingen.

Nå kan du diskutere aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på aksje- og investeringsforumet Xtrainvestor.

Sjekk ut de viktigste hendelsene i markedet her.

Høydepunkter
På makrokalenderen var det tynt med kursdrivende nøkkeltall mandag, men i løpet av uken er det klart for rentemøter, både i den japanske og amerikanske sentralbanken (Fed).

Fra USA kommer også det første estimatet over den økonomiske veksten i fjerde kvartal på fredag.

Selskapenes rapporteringssesong for fjerde kvartal er også i full gang, og en rekke av S&P 500-selskapene legger frem resultater denne uken.

Her hjemme starter rapporteringen fra de større selskapene først i neste uke.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!



LikeTweet

No comments:

Post a Comment