Tuesday, August 30, 2016

BW Offshore’s chief executive got 145 million in pension – E24

En vanntett pensjonsavtale gjør at administrerende direktør Carl Krogh Arnet, som fylte 60 i mai, får en svært behagelig pensjonsutbetaling – på tross av at selskapet blør. Det skriver Finansavisen tirsdag.

Etter styrebeslutningen fikk Arnet i juli utbetalt 17,5 millioner dollar (145 millioner kroner), som er verdien av hele pensjonsavtalen, ifølge avisen. Opprinnelig skulle den vært betalt i mai, men selskapet måtte refinansiere først.

Den lukrative pensjonsavtalen kom på kjøpet da APL, hvor Arnet var administrerende direktør, ble kjøpt opp av BWO i 2007.

Avtalen var inngått i 2003, da APL var en del av Statoil, og innebærer en pensjon lik 66 prosent av lønnen fra fylte 60 år.

– Flytting ut av Norge har gitt eksponering mot internasjonale lederlønninger, sier finansdirektør Knut Sæthre for å forklare deler av avtalens verdi.

Fortsatt røde tall

BW Offshore la mandag frem resultatet for andre kvartal, som viste driftsresultatet (EBITDA) på 84,6 millioner dollar. Det er 12,8 millioner dollar mindre enn for første kvartal, da driftsresultatet var på 97,4 millioner dollar, skriver selskapet i en børsmelding.

Selskapet gikk 6,8 millioner dollar i pluss før skatt. Det samme som for første kvartal 2016. Etter skatt ble resultatet på minus 4,4 millioner dollar, mot minus 2,9 millioner dollar i samme periode i fjor.

Mandag endte aksjen ned nesten seks prosent, og verdier for 185 millioner kroner forsvant.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

 <p>KRISETIDER: Grafen viser  utviklingen i BW Offshores aksje de siste tre  årene.</p>

KRISETIDER: Grafen viser utviklingen i BW Offshores aksje de siste tre årene.

Sikret refinansieringsplan

BW Offshore har nå gjennomført alle sine planer for refinansiering i juli 2016. Den nye langtidsplanen for selskapet vil innebære en estimert sum på rundt 500 millioner dollar i forbedret likviditet frem til 2020. 

 – BW Offshore har lykkes med å etablere en langsiktig finansiell plattform. Det gir selskapet klar bane frem til markedet har hentet seg inn igjen, skriver administrerende direktør Carl K. Arnet i børsmeldingen.

Selskapet meldte 22. juli at selskapet endelig hadde sikret gjennomføring av finansieringsplanen.

Det er fortsatt trange tider i oljebransjen, og det er ikke alle selskaper forunt å få med kreditorer, aksjonærer og obligasjonseiere med på en finansieringsplan.

For BW Offshore, verdens nest største leverandør av FPSO-tjenester (flytende produksjon, lagring og lossing, tok det trekvart år.

Nå er finansieringsplanen gjennomført med virkning fra 21. juli, og selskapet kan puste lettet ut mot 2020.

No comments:

Post a Comment