Wednesday, August 24, 2016

Earlier Acta company liquidated – Aftenbladet.no

Acta-konsernet endret navn til Agasti Holding høsten 2012 samtidig som hovedkontoret ble flyttet fra Stavanger til Oslo.

Acta-navnet forsvinner fra Oslo Børs 

Kritikk

Brudd på verdipapirlovens bestemmelser om god forretningsskikk har tidligere ført til skarp kritikk mot selskapet.

Selskapet fikk et resultat før skatt på minus 186,8 millioner kroner i andre kvartal i år. Etter første halvår var resultat før skatt 181,9 millioner kroner.

Les også

Tilsvarende resultater for samme perioder i fjor, var 8 millioner kroner i andre kvartal 2015 og 25 millioner kroner etter første halvår i fjor.

Tap

Agasti skriver i en børsmelding onsdag at resultatet etter første halvår blant annet er påvirket av et tap på 199 millioner kroner som følge av at selskapets eierandel på 66 prosent i Obligo Holding.

Generalforsamlingen i Agasti Holding vedtok mandag denne uken å avvikle selskapet. En endelig avvikling av selskapet forventes gjennomført i løpet av seks måneder.



Innsidesaken

Selskapet har vært gjennom store rystelser, ikke minst etter kritikken mot salg av strukturerte produkter og belastningen med å ha selskapsnavnet knyttet til en av norgeshistoriens mest omfattende innsidesak, der seks av sju tiltalte ble dømt til fengselsstraffer for innsidehandel og markedsmanipulasjon. Bare én av de tiltalte ble frifunnet. Høyesterett avviste ankene i saken.

Les også

1990: Acta etableres i Stavanger. Grunnlegger var Fred A. Ingebrigtsen.

2000: Eget kontor og virksomhet i Sverige.

2001: Acta utvikles til et finanskonsern. 16. juli noteres Acta på Oslo Børs.

2007: Actas beste år med milliardresultat.

2008: Kritisk søkelys på strukturerte produkter.

2012: Acta flytter hovedkontoret til Oslo og skifter navn til Agasti Holding.

2016: Generalforsamlingen i Agasti Holding vedtok 22. august å avvikle selskapet.

Hovedmannen Fred A. Ingebrigtsen ble dømt til ni års fengsel, der halvparten ble gjort betinget med en prøvetid på to år.

Selger

Agastis generalforsamling vedtok også mandag denne uken å selge selskapets aksjer i Obligo og finansielle eierandeler som består av eierandeler i fondsselskaper. Kjøper er Blackstone Real Estate Funds. Den avtalte kjøpesummen er 215 millioner kroner.

Etter transaksjonen ble gjennomført eier Blackstone Real Estate Funds 100 prosent av Obligo, mens Agasti ikke lenger vil ha virksomhet eller eiendeler utover kontantvederlaget som mottas i forbindelse med transaksjonen.

Snart er det for sent å klage på Acta-råd 

110 klager på Acta på én dag

- Har vært mange søvnløse netter

Tidligere Acta-selskap har mistet konsesjonen 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment