Friday, August 19, 2016

Finansavisen 31 employees have left the Pareto in one year – E24

Det begynner å bli tynt i rekkene i meglerhuset Pareto. Nærmere bestemt skal 31 ansatte ha forsvunnet i løpet av bare ett år, og mange ender opp i konkurrerende meglerhus, skriver Finansavisen lørdag (krever abonnement). 

Så mange som hver tredje av dem som har sluttet har gått til meglerhuset Arctic.

Én hovedårsak til mannefallet skal ifølge avisen være at eier Svein Støle ikke inviterer til eierskap.

– Hvis Pareto blir kjøpt opp i morgen, er det kun Svein Støle som tjener på det. Andelen i det indre selskapet har ingen verdi utover at andelshaveren har rett til en viss del av overskuddet, sier en tidligere Pareto-ansatt til Finansavisen.

– Har beholdt alle aksjene selv

Andelen i det indre selskapet, som ansatte får tilgang til, skal også ha falt kraftig i verdi. Dette skyldes blant annet at meglerhuset har ekspandert kraftig de siste årene, med kontorer i blant annet Sverige, Finland og USA.

– Andelen til oss seniorpartnere ble kraftig utvannet fordi selskapet trykket opp flere andeler til de nyansatte. Det er en grunn til at Støle er en av landets rikeste, ene og alene for at han har beholdt alle aksjene selv, sier kilden videre til Finansavisen.

I 2015 anslo for øvrig Kapital Støles formue til 10,5 milliarder kroner, noe som førte ham til tiendeplass på listen over landets rikeste.

Pareto-sjef Ole Henrik Bjørge kjenner seg ikke igjen i kritikken. Han hevder at Pareto har betalt best i bransjen i flere år.

– Jeg er uenig i at 30 sentrale medarbeidere har sluttet hos oss. Bildet er mer sammensatt. Vi har tatt ut synergier etter en fusjon med Pareto Project Finance og tilpasset organisasjonen til et lavere aktivitetsnivå innen olje og offshore. Noen medarbeidere har takket ja til svært gode tilbud fra konkurrenter, sier Bjørge til avisen.

No comments:

Post a Comment