Thursday, August 25, 2016

- An increasing number of rigs into lay and oil exploration is on hold – E24

Det melder Sysla.no torsdag morgen.

– Vi har redusert antall innleide og midlertidige ansatte, men dette er ikke nok og derfor må vi dessverre også kutte 10–20 prosent i den faste staben, sier administrerende direktør John E. Stangeland i NorSea Group til nettavisen.

Fra 2014 til 2015 viser årsregnskapet at omsetningen falt med 600 millioner kroner, og resultatet med nesten 60 millioner kroner.

Videre sier Stangeland at det ser enda mer krevende ut fremover, og venter en ytterligere omsetningsreduksjon ned mot to milliarder kroner for inneværende år.

– Stadig flere rigger legges i opplag og oljeletingen er satt på vent. Antall containere som går gjennom basene våre er derfor kraftig redusert, sier Stangeland.

– Typisk for vår virksomhet

Forretningsområdene til selskapet er i hovedsak knyttet til drift av forsyningsbaser for oljeindustrien i Norge, samt noe eiendomsvirksomhet. 

Statoil, Forsvaret og Technip er blant dem som har kjøpt varer og tjenester av logistikk- og baseselskapet.

Basene til selskapet strekker seg fra Esbjerg i Danmark, via Stavanger, Bergen og Kristiansund til Hammerfest i nord.

– Det er typisk for vår virksomhet at nedturen kom senere enn for mange andre aktører i oljebransjen. Aktiviteten var relativt normal inntil sensommeren i fjor. Så begynte aktiviteten å falle, sier Stangeland til Sysla.no.

Hovedaksjonærer er Wilh. Wilhelmsen Holding Invest AS med 40 prosents eierandel.

– 2017 kan være bunnen

De ansatte i NorSea Group er langt fra de eneste som har mistet jobben i bransjen etter at oljeprisen begynte å falle.

Ifølge aksjemegler Truls Oma Erichsrud i DNB Markets skal like i underkant av 37.800 jobber være borte fra oljebransjen siden forsommeren 2014. Disse tallene er sist oppdatert 8. august.

– Vi har nok ikke passert 40.000 helt enda. I tillegg har det vært betraktelig færre annonseringer den siste tiden, uttalte Erichsrud nylig til E24.

Onsdag offentliggjorde SSB en fersk rapport som inkluderer investeringstellingen for oljenæringen i Norge, som er bransjens egne anslag for hvor mye de vil investere fremover – og som er svært retningsgivende for aktivitetsnivået i norsk olje- og gassvirksomhet. 

I det oppdaterte anslaget ble investeringene i oljenæringen i Norge redusert med tre milliarder kroner for 2017.

Fagsjef for økonomi i bransjeforeningen Norsk Olje og Gass, Bjørn Harald Martinsen, merker seg at 2017 vil bli magrere enn 2016, men at fallet i oljeinvesteringene ser ut til å avta.

– Det ser ut som 2017 blir bunnen, sa Martinsen til E24 da SSB-tallene forelå onsdag.

No comments:

Post a Comment