Tuesday, February 24, 2015

Belief in the Norwegian economy has not been lower since the financial crisis – E24

Belief in the Norwegian economy has not been lower since the financial crisis – E24

Saken oppdateres.

– Det har store Fallet and oljeprisene åpenbart gjort you sterkt inntrykk på folk, sier administrerende Direktor Idar Kreutzer and Finans Norge and pressemelding onsdag.

Det har Siste earrings Flere spådd lavas and vekst Folge av det norsk Økonomi are huge and Fallet oljeprisene and juni 2014. Fray til med over 50 Desember missing oljeprisen Pros in bunnotering med på 47 dollar per fat.

Økonomene Regner at oljeprisfallet vile Fore til at Flere and oljenæringen mister jobber, og ledigheten Oker.

Na was har det ut til at sneket sec pessimism over til nordmenn flest, og et nytt fra forventningsbarometer Finans Norge viser at privet Økonomi er på på norsk Sitt laveste Sidén finanskriseåret 2008.

– Drahjelpen fra og olje- gassindustrien lish mindre fremover, og vi på Må være forberedt in omstilling are vile Bero of fleste av oss, fremholder Kreutzer.

Tror på SELV sec

– Forventningsbarometeret viser at preget folk er av den Sene tids utvikling and økonomiske utsiktene for landet. Samtidig er på privet Egen Økonomi neste år på et fremdeles Hoyt Niva, sier Kreutzer.

They tror Sammi Henger med dette den Hoye spareraten of fleste husholdningene Hadde etter finanskrisen. Denne sparingen nå har har mange at Fortis til gode BUFFE.

Ifølge Finans Norge har sparingen skjedd M & E and form av av av nedbetaling LAN and bade henhold til Ordinas nedbetalingsplan, men også gjennom Ekstra nedbetalinger Når likviditeten tillater det.

Det historisk lave rentenivået and green and Norge og har til at Fortis Flere kan betale mer av boliglånet Selve, og ikke bare rentekostnadene.

– Mange og har det vil benytte sterke rentefallet til å redusere belåningen, og også dermed Egen sårbarhet. De vil ikke har problem med å derfor Takle lavas lønnsvekst fremover enn det vi har sett hittil. Frykten selvsagt arbeidsledighet er, men vi ikke Må svartmale situasjonen, sier Kreutzer.

They Peker at på det vil være noe fortsatt oljenæringen and tired of neste Arene. Denne uken ble det dian Annet klart Lighthouse at Aibel sikret jobber we Folge 3000 BC in milliardkontrakt på oljefeltet Johann Sverdrup.

Hoye ledighet

Så langt har den virkelig store and endringen ledigheten Latt vente på sec. Frank Sjeføkonom Jullum and Danske Bank tror imidlertid vi kan in kraftig økning allerede denne uken.

– Nav-tallene denne uken vil bli viktige. Wine at Wine nå venter is vile den FULLE Effekt av oljeprisfallet, at og det vil derfor has vært in økning and Antall ledige and Norge Siste måneden den sa til Jullum E24 mandag.

Have the også til at konsumtallene for februar vile vise så er om nordmenn virkelig nervøse for Økonomi at Har lukket lommebøkene, og nok in gang på skrudd sparekranen.

– Denne uken Lighthouse norske detaljhandeltall wine. Vi vil vise frykter at disse nedgang in BC are at nordmenn up Folge sec skremme oljeprisen av og mer dermed Spar. Dette kan bidra til å forsterke Effekt av oljeprisfallet sa til Jullum E24.

Ma ta høyde for boligprisfall

In Siste Arene har gjeldsveksten dian norske husholdninger missing noe til relativt utviklingen of 15 Siste Arene. I Likevel gjeldsveksten Hoye enn lønnsveksten. Kreutzer avviso imidlertid have at bekymret for dette er da mesteparten av denne gjelden TATT opp av er høyinntektsgrupper.

They are førstegangsetablererne for bekymret er er mer mer and fall sårbare for ÉVENTUELLE boligprisene.

– å Boligprisene fortsetter stige, og mange førstegangsetablerere for utfordringer skaper store. Jungle om det er lite and we dag tilsier Markert et boligprisfall, vi kan ikke kan vi utelukke at FA korreksjon. For eksempel in renteoppgang eller in uventet sterk økning and arbeidsledigheten, sier Kreutzer.

– Husk at dagens boligpriser and betydelig grad reflekterer dagens rekordlave lånerenter. Bade og låntagere banker Må ta høyde for Bade og økte Renter fallende boligpriser, legge inn og gode marginalized fortsetter have.

Forventningsbarometeret, er you are kvartalsvis samarbeid mellom Finans Norge og TNS Gallup, Maler nordmenns Till til og Landet Økonomi Egen, og det nå MENERS elm er et godt å tidspunkt kjøpe større husholdningsartikler. Hovedindikatoren kvartalet dette er den laveste Sidén Twenty 2008-09 og det igjen for twenty 2002-03.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment