Wednesday, February 18, 2015

Norway’s best restaurant put down – Nettavisen

Norway's best restaurant put down – Nettavisen

Shopping med annonselenker

Kroken på døra for Ylajali.

I fjor fikk restauranten Ylajali en Michelin-stjerne og ble kåret til landets best av The Nordic Prize.

Om ti måneder legger den ned, ifølge Dagens Næringsliv (DN). 

- Vi kommer ikke lenger i det lokalet vi i er nå, forteller daglig leder og kjøkkensjef Even Ramsvik til DN.

19. desember er det kroken på døra for den populære restauranten.

Grunnen til at den legger ned er imidlertid ikke at det går dårlig.
Ramsvik sier til avisen at de har fulle hus hver dag.

Slutt før nyttår
Nå skal han imidlertid stenge ned, for å starte en ny restaurant et annet sted

– Nå skal vi bruke de siste ti månedene av Ylajalis historie til å tøye strikken enda lenger i form av kreativitet og opplevelser for gjestene.

Restaurant Ylajali åpnet dørene i september 2002 i lokalene som fra 1892 – 1982 huset Rikshospitalets Apotek.

Her kan du se et intervju med kjøkkensjefen fra da de vant Michelin-prisen i fjor:

Flere norske stjerner
Det å få Michelin-stjerner gir ikke bare enorm prestisje, men også betydelige muligheter for økte inntekter.

- Michelin-guiden er verdens kanskje aller mest kjente restaurantguide og ble utgitt for første gang 24. januar 1900.

- I begynnelsen dominerte bilverksteder, bensinstasjoner og overnattingssteder Michelin-guiden, men etter hvert dreide den mer mot restauranter og hoteller.

- Guiden gir fra én til tre stjerner til restauranter, serveringssteder og hoteller som har gjort seg fortjent til det.

- Tre Michelin-stjerner gis til en restaurant som det er «verdt å reise til».

- To Michelin-stjerner gis til en restaurant som det er «verdt å ta en omvei for».

- En Michelin-stjerne gis til en restaurant som er «veldig god i sin kategori».

- Visse restauranter belønnes med en «Bib Gourmand» i stedet for stjerne. Dette indikerer at det er en bra restaurant som serverer god mat til rimelige priser.

- Det har vært en del debatt om guiden i Norge siden den bare tar for seg hovedstadsrestauranter i Norge.

- Michelin kunngjorde onsdag 12. mars 2014 at selskapet skal gi ut en selvstendig nordisk restaurantguide, for første gang i historien.

(Kilde: NTB)

Maeemo, rett ved Oslo S, har to Michelin-stjerner. Bagatelle, Fauna og Statholdergaarden har en hver.

Oro Bar & Grill, Lille B og Restaurant Eik har begge Bib Gourmand.

Maeemo er kanskje det beste eksempelet på hvor stor kommersiell verdi disse stjernene utgjør. Etter at de fikk stjerner første gang ble de utsolgt på fem minutter.

Samme år som Maaemo høstet Michelin-stjernene ga The New York Times restauranten strålende kritikker, og omsetningen skjøt fart som en rakett og endte ved utgangen av året på nærmere 11,5 millioner kroner.

Michelins anonyme inspektører, som reiser omkring og prøvespiser på restauranter og bor på hoteller, betaler alltid for mat og hotellovernatting for å bevare Guide Michelins uavhengighet og sikre at inspektørene skal få samme opplevelse som øvrige gjester.

Guiden presenterer et utvalg hoteller og restauranter i alle komfort- og prisklasser i 44 byer i 20 europeiske land. Guide MICHELIN Main Cities of Europe 2014 omtaler hele 1562 hoteller og 2285 restauranter.

Utvalget av restauranter omfatter 279 som viser Bib Gourmand-piktogrammet for meget bra valuta for pengene, 15 er tildelt tre stjerner, 81 har to stjerner og 349 restauranter har fått en stjerne.



LikeTweet

No comments:

Post a Comment