Tuesday, February 24, 2015

- Good for Aibel’s good for Haugalandet – NRK

- Good for Aibel's good for Haugalandet – NRK



Sveinung Stensland (H) er stortingsrepresentant og fra Haugesund.

Foto: John Petter Hernes

– Dette trengte vi nå. Kontrakten viser at både verfts og leverandørindustrien her i fylket fortsatt er konkurransedyktige og at denne bransjen har en lys fremtid, sier stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H).



Bjørn Tollefsen, konserndirektør for Aibels verft i Haugesund fikk blomster av kommunen i dag.

Foto: Rosa Iren Villalobos / NRK

I dag kom nyheten om at oljeserviceselskapet Aibel har fått jobben med å bygge dekket til boreplattformen på Johan Sverdrup-feltet. Dette er en jobb som på det meste vil sysselsette 3.000 arbeidere, med en kontraktsverdi på i overkant av åtte milliarder kroner.

Stensland jubler i takt med alle andre fra Haugesund og Haugalandet.

– Men alle som er glade i norsk industri og norske arbeidsplasser har grunn til å flagge, sier han.



Kontrakten på over enn åtte milliarder kroner skal på det meste sysselsette 3.000 arbeidere i blant annet Oslo, Haugesund, Grimstad og selskapet sitt verft i Thailand. (Bilete er frå verftet i Haugesund)

Foto: Kjell Bua

«Hurra, hurra, hurra»

Ordfører i Haugesund, Petter Steen jr. fikk i morges det han kaller en fantastisk nyhet på telefon. Han svarte med tre ganger hurra.



Petter Steen jr. ordfører i Haugesund.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Aibel er en så dominerende og viktig virksomhet i vår region. De er den suverent største private arbeidsgiveren i regionen. Vi vet at for hver krone som brukes ved Aibel, brukes det to kroner i det øvrige næringslivet. Dette betyr mye for hele regionen og samfunnet, sier Steen.

Ordføreren har sviktende skatteinntekter og et veldig trangt kommunebudsjett i bakhodet. Den treårige Aibel-kontrakten vil også gjøre kommuneøkonomien romsligere.

– Økt sysselsetting gir økte inntekter i kommunekassene. Vi har sett i løpet av høsten og nyåret at arbeidsledigheten har økt i regionen. Folk uten arbeid betaler mindre skatt, sier Steen.

Nedbemannet 1000 i 2014

Aibel kuttet i fjor først 230 ansatte i mars, så 250 ansatte i september, så 230 ansatte i starten av oktober og 290 til i slutten av oktober.



Egil Severeide, leder i Haugesundsregionens næringsforening.

Foto: arkiv / NRK

– Dette betyr veldig mye for virksomheten der borte. Det har gått litt trått for Aibel i det siste, med nedbemanning på grunn av redusert oljepris. Vi håpet på at Sverdrup kunne være med å snu trenden, sier Egil Severeide, leder i Haugesundsregionens næringsforening.

– Dette har også veldige ringvirkninger. I en periode med mye pessimisme er ikke dette bare viktig for Aibel, men for hele mentaliteten rundt næringen, legger han til.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment