Sunday, April 19, 2015

Comment: The market has spoken: Norway survive without oil – E24



Christian Hansen er analysesjef and Nordic Securities, BC in the Nordic Group.

They fokuserer makroøkonomi og på internasjonal energiaksjer. Tidligere meglerbordet Bade og har Hansen ledet analysebordet and Norn Securities og jobbet and Orion Securities.

Les mer

Oljesmurte økonomier fra Russland Qatar og til og Brazil Venezuela har blitter rammet Hardt and BC halveringen oljeprisen Sidén fjor and sommer. Land og Ekvatorial we Angola Guinea-er and krise sheet. Sammenlignet gjengen har med denne oljekongedømmet Norge Statt imot oljepriskollapsen langt bedre enn kunne fryktet man.

“Hva skal vi leve BC etter oljealderen?” har det mest vært omdiskuterte spørsmålet and norsk Økonomi . In Siste månedenes erfaring viser at bekymringene for at Norge AS plutselig skulle Lopes tom for OLJE – (vil ikke noe we uansett skje bread god Stunden) – og over natten skaffe Matteo et seg nytt levebrød, har nok vært overdrevet.

er ikke det sagt dermed at oljeprisfallet ikke norsk Økonomi ARMM. Det er fortsatt fare in BC for at Effekt lava oljepriser fortsatt har til gode to kjenne for fullt sec. Men det er på language sikt klart at Norsk Økonomi langt bedre rustet er til å Blomster and eventuell oljeløs fremtid enn pessimistene har vært for REDD.

Det er delte meningeal om dian Økonomi Hvor alvorlige konsekvensene oljepriskollapsen vil bli av norsk for Økonomi. I mellomtiden har finansmarkedene Talta. Oslo Bors Påske tangert og har etter passert forrige rekordnoteringen fra den juni 2014 samtidig we oljeprisen har halvert seg til 58 fra 120 Nest dollar.

Klare tale lighthouse man ikke f inansmarkedene skadevirkningene av er ikke for bekymret oljepriser lava. Riktignok ikke tar finansmarkedene alltid Rett forblir of men like fullt spådomsmekanismen vi har den mest presise.

Med fjerdedel av Norges bruttonasjonalprodukt relatert OLJE til og Gass Spiller naturligvis oljeprisen viktig in Rolle for norsk Økonomi. Men Norge på er ikke så langt NAERO oljeavhengig eksempel Angola for us, we are FAR hele 98 Pros av sine eksportinntekter Brother OLJE.

Dessuten har norsk Økonomi allerede påbegynt in naturlig rebalanseringsprosess. Kronekursen har svekket betraktelig sec; 10 Pros and gjennomsnitt er Kronen svakere enn for ett år og hele Sidén 25 Pros svakere word amerikanske dollar. Lønnsveksten har også avtatt (men fortsatt er på tre Pros). Norges konkurranseevne har derved OKT betydelig, av og det vil result we eksportveksten akselerere fra tre år til we prose, ifølge Norges Bank.

Spar at Norges Bank den samlede veksten and fastlandsøkonomien avta vile fra 2014 til 1.5 and 2.3 Pros and Pros år. IMF frykter fall til 1 Pros. Effektene vil være tydelige and Økonomi, g ramme Hardt Enkelte STED, men kan has langsiktige positive Effekt. Oljeboomen fortrengt andre Industrier har, har og det å vært meget vanskelig skaffe Kapital er ikke til we prosjekter olje- eller eiendomsrelaterte. Den viktigste omstillingsdriveren Norge Khan does, I bedret kapitaltilgang for andre Sektor. In påminnelse at om det er til alle Risiko knyttet aktivaklasser, inkludert OLJE og EIENDOM, være kan det norske we Treng for a fordele investeringer jevnere.

Det er in klisjé, men det er også St. . Steinalderen endte ikke det Ford gikk Tomta for stein. Likeledes vile norsk Økonomi fortsette å kunne vokse, SELV om og med lave oljepriser oljen word formodning skulle Lopes ut.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment