Thursday, April 23, 2015

Finance Jensen says “the vast majority” unable to handle more debt – E24

– Det er det handler om debatten, Svara finansminister Siv Jensen Når E24 om det er så mange Spor usikre lånetakere and Norge at det utgjør in Trussel word Landet Økonomi.

– Det er ulike syn på HVA Slag situasjon Norge Star and sier til hun E24.

– spriker fra det ikke så til stor dysterhet alvorlige analyzer for BC betydningen boligprisene and norsk Økonomi.

Torsdag inviterte Jensen or Landet fremste Økonomi av og til å boligeksperter komme synspunkter med på norsk Økonomi generelt og boligmarkedet spesielt.

Bare et Dogna tidligere advarte Finanstilsynet – you BC Landet fremste økonomiske fagmiljøer – nok word in gang kombinasjonen av og Hoye boligpriser lav rents.



Lav rents

Tilsynet viser at gjelden til Norge and Oker raskere enn inntektene. Situasjonen er “… ikke bærekraftig” healthy tilsynets Direktor Morten Balzersen onsdag.

Samtidig oljeprisen har det med missing earrings Siste 50 Pros, noe we har påvirket utsiktene for genrell vekst and Økonomi. Men det ikke be man Enna and boligmarkedet.

Og det er dette we bekymrer tilsynet.

Fray februar boligprisene med til mars Steg 0.7 prose ifølge meglerbransjens cut. I boligprisene steget Oslo har ett år på Pros Nest 12.

Dilemmaet for sentralbanken gjelds- og er at prisveksten tilsier washed at burde Setter opp, for men at tilstanden norsk Økonomi Ellers Kreva lav in rents, slik landene rundt oss har.



– From fleste Klarer sec

Når Norges Bank kan ikke Oke washed, MENERS mange Økonomi – Noen av dem til på Stede dagens specks – at Siv Jensen Må iverksette andre tiltak for a stanse låneveksten.

Men Siv Jensen er ikke umiddelbart Enig and virkelighetsbeskrivelsen.

– Vi er å sårbare for gjøre feil and boligmarkedet, men of aller fleste av oss å håndtere gjelden vile Klare, SELV om den økonomiske situasjonen Endres sec. Men Noen I selvsagt sårbare for renteoppgang, Siv Jensen sier til E24.

Hun unnviker tydelige svar på å gi noe om Andel usikre lånetakere er så det stor at utgjør in Trussel word norsk Økonomi.

– Finn det ikke med et svar to STREK under. Det er så er derfor denne Type Any biker viktige, Svara Jensen.

HVA professor Ola Grytten, sjeføkonom Elisabeth Holvik og sjeføkonom Roger Bjørnstad MENERS her: NHH-professor: – Wine Må gjøre med noe I hang free at

Vil bygge mere

om jungle virkelighetsbeskrivelsen til ekspertene spriker tar Siv Jensen et seg med hun oppfatter råd we are unisont.

– Wine Må jobbe med å Oke tilbudssiden. Må lettere å bli det nye bygge bowling, sier Jensen, til we viser at regjeringen for Sommer med skal komme in Egen handlingsplan om boligmarkedet.

– Vi har med kommet Noen tiltak allerede, Flere vile and komme handlingsplanen, sier Siv Jensen.

I tillegg til fra vurderingene of norske ekspertene var også Direktor Jørgen Elmeskov and Danmarks Statistikk invitert til å Fortelle om boligmarkedet and Vårt sørlige naboland.

– Wine fikk god in BC gjennomgang hook sier Siv Jensen.

I etterkant BC finanskrisen missing boligprisene Danmark and Bratt, noe we også skaket of Danske bankene.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment