Tuesday, June 23, 2015

120 came on view – sold seven million. Over rate – Dagens Næringsliv

Boligmarkedet

- Jeg har holdt på med dette en god stund, og det er lenge siden sist gang folk måtte vente ute på trappene for å slippe til på visning, sier advokat Tom Elliot Johnsen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Over 120 interessenter møtte opp på visning da denne bygården i Josefines Gate 1 ble lagt ut for salg til 18 millioner kroner. Ikke lenge etter ble bygården solgt for 25 millioner kroner, syv millioner kroner over takst.

«All time high»

- Utgangspunktet på 18 millioner var for lavt i mine øyne, og det er nok derfor pågangen var så stor. Det var full jubel for kjøperne, sier advokat Tom Elliot Johnsen i Sem og Johnsen, som var megler da bygården ble solgt.

Bygårdsmarkedet er inne i en «all time high» dette året. Les om megleren som har solgt bygårder for en halv milliard i år .

- Jeg har holdt på med dette en god stund, og det er lenge siden sist gang folk måtte vente ute på trappene for å slippe til på visning, sier Johnsen om bygården i Josefines Gate.

- Folkevandring

- Det skyldes området gaten ligger i og at det er snakk om en hel bygård, sier han og viser til bebyggelsen i Homansbyen som blant annet består av en rekke eldre byvillaer. Ifølge Johnsen har både privatpersoner og eiendomsutviklere vist interesse for bygården.

Det var brødrene Homan som i sin tid  bygde ut området som ligger innenfor bydel Frogner i dag med en rekke nøkkelferdige villaer som fortsatt eksisterer.

- Det har vært folkevandring til Josefines gate, sier Johnsen.

Flere av Norges formuende har i senere tid flyttet fra eksklusive boligområder utenfor byen til moderniserte byvillaer på Oslo vest. Blant dem er brødrene Reitan som begge flyttet fra palass på Nesøya, mens tidligere Bik Bok-gründer og eiendomsutvikler Kenneth Sandvold har flyttet fra Holmenkollen til byvilla på Frogner.

Den gamle bygården i nygotisk stil fra 1869 består i dag av to større hovedleiligheter på mellom 170-180 kvadratmeter, i tillegg til fem mindre enheter. Gården ble solgt for et dødsbo.

Les også på DN.no:

Markedsfører hytter ulovlig

– Om drømmeleiligheten er 30 kvm eller 200 kvm, vil den uansett bli solgt til en spinnvill pris

Se DNTV: Norges største pappvintest 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment