Wednesday, June 24, 2015

Ullared set up harry trade-fly – Aftenposten

Det svenske varehuset Gekås Ullared er et av verdens største, med sine 35.000 kvadratmeter fylt med varer. I tillegg er Ullared et fenomen med en egen tv-serie, som i Norge vises på TV Norge og har rundt 200.000 seere per episode.

Såkalt svenskehandel, eller harryhandel som Lars Sponheim i sin tid kalte den norske shoppingtrafikken over grensen, har hittil vært et østlandsfenomen. For vestlendingene har det rett og slett vært for langt å kjøre helt til Sverige for å handle billigere mat, drikke og andre varer. Til Danmark eller England med ferje har vært mer aktuelt for rogalendingene.

Hittil.

Pakketur

For om morgenen 16. november 2015 letter et Let’s Travel-fly med 180 seter fra Stavanger Lufthavn Sola. En drøy time senere lander det i Halmstad, noen mil sør for Göteborg. Etter én time i buss er man framme på selveste Ullared, i 10-tiden om formiddagen, og kan bruke hele dagen fram til kl. 20 på å shoppe i det gigantiske varehuset, skriver Aftenbladet.

Og så, etter en natt og en frokost i Ullareds nybygde shoppinghotell, kan en tilbringe også hele tirsdagen bak handlevogna. Før ferden går tilbake til Stavanger med maks 30 kilo innkjøpt bagasje. Med på denne første flygningen fra Stavanger til Ullared er de to medarbeiderne som er blitt superkjendiser i hele Skandinavia gjennom tv-serien: Morgan og Ola-Conny.

 

- I første omgang blir det med dette ene flyet, rett og slett for å teste ut interessen, sier markesdssjef Lisa Hellstrøm i Gekås Ullared til Aftenbladet.

- Men om det viser seg at det blir en suksess, kan det bli flere turer etter hvert.

Stavanger er valgt ut som den første norske byen med flyforbindelse til Ullared. Hellstrøm utelukker ikke at det kan bli satt opp turer også fra andre norske byer i vest etter hvert.

Kortest flyreise

- Stavanger ble valgt fordi det blir en ganske kort flyreise til Ullared, samtidig som byen ligger såpass langt borte at en kjøretur blir uaktuelt, sier Hellstrøm.

5 millioner mennesker handler på Ullared hvert år, og 130.000 av disse er allerede nordmenn.  Varehuset, som har egen campingplass og der både svensker og nordmenn legger sommerferien sin, omsetter for over 5 millarder svenske kroner årlig.

Turen fra Stavanger til Ullared selges som en pakke via flyselskapet Let’s travels hjemmeside, for 1990 norske kroner. Det inkluderer all transport, samt overnatting med frokost. Samt  Ullareds spesialdesignede shoppingbag, med plass til rundt 30 kg bagasje.

Publisert:

LikeTweet

No comments:

Post a Comment