Monday, June 22, 2015

Apollo Reiser being German – Aftenposten

Apollo, som i Norge er tredje største charterreise-arrangør, har vært til salgs noen måneder etter at dagens eiere, sveitsiske Kuoni, besluttet å trekke seg helt ut av reisearrrangør-bransjen.

Det gjorde at hele Apollo Norden ble lagt ut ut for salg. Kuoni har vært tydelig på at kjøperen måtte ta alt eller ingenting. Apollo har satset på å være Hellas-spesialisten.

Den nye eieren blir tyske Rewe-gruppen som har kjøpt Apollo-virksomheten i Norge, Sverige, Danmark og Finland, inkludert flyselskapet Novair.

Norsk sjef: – Stor dag for hele Apollo

Rewe er et stort konsern med hovedsete i Köln, og som driver innen turisme og detaljhandel. Det er Rewes datterselskap DER Touristisk som skal forvalte det nye eierskapet.

Virksomheten er svært omfattende, i 2014 hadde Rewe-gruppen en omsetning på 51 milliarder euro, og har over 330.000 ansatte.

Den norske sjefen for Apollo, Erik Haug, sier til Aftenposten at han er glad for å få Rewe som ny eier:

- Dette er en stor dag for hele Apollo i Norden og oss i Norge. Vi har fått en ny stor fremtidsrettet eier med Rewe som fortsatt vil videreutvikle Apollo som varemerke, og det er selvfølgelig noe vi er svært glade for, sier Haug.

Har hatt Norden i kikkerten lenge

I følge det danske reisenettstedet Check-in.dk har Rewe lenge hatt et ønske om å gå inn i Norden, har med kjøpet fått en ledende posisjon i reisemarkedet i Norden. Apollo er en av de tre store i denne bransjen i Norden, sammen med Ving og Star Tour.

Alle tre charterselskapene fortstetter dermed med utenlandske eiere.

Ving, som er størst i Norge, er eid av britsike Thomas Cook. Star Tour er eid avTUI Group med hovedsete i Hannover i Tyskland, mens Apollo altså nå også blir tysk.

Det er ikke kjent hvor stor salgssummen er. Kuoni Nordic har 780 medarbeidere og totalt sett rundt en million reisende iåret.

Oppkjøpet skjer etter godkjennelse fra konkurransemyndighetene i EU og Sveits, og salget forventes å være klart i løpet av tredje kvartal i 2015.

Publisert:

LikeTweet

No comments:

Post a Comment