Friday, May 13, 2016

Blytungt fall for one of the exchange’s largest companies – Dagens Næringsliv

Oslo Børs

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Oslo Børs endte ned fredag. Subsea 7-aksjen falt markert, tynget av at Upstream skriver at Petrobras har satt i gang en ny runde med kontraktreforhandlinger.

Subsea 7-aksjen endte ned 9,06 prosent til 70,08 kroner, omsatt for 247 millioner kroner.

Petrobras skal ifølge Upstream ønske å kansellere femårskontraktene for PLSVene «Seven Sun» og «Seven Cruzeiro» ved å overføre ordrereserven fra disse skipene til eksisterende enheter i virksomheten.

- Jeg ser for meg at man legger på ordrereserven fra de to båtene fra andre halvår 2018 og utover, så blir de to nybyggene fristilt. Da kan Subsea 7 by dem ut i et knusktørt marked, og mest sannsynlig blir de lagt i opplag. Det ser tøft ut å skaffe annet arbeid for dem slik markedet er nå, sier analytiker Kim André Uggedal i Fearnleys til TDN Finans.

Han hadde ventet en reforhandling som resulterte i 25 prosents kutt i dagratene.

-Det har jeg lagt inn i mine estimat fra 1. juli. Nå skjer ikke det. Dette er imidlertid ingen tapt ordrekatalog, men strengt tatt bare utsatt inntekt, sier Uggedal.

Han understreker likevel at nyheten er negativ for 2017-estimatene, også justert for reduserte kostnader ved opplag.

- Det tynger aksjen i dag. Denne prosessen blir nevnt minst en gang i kvartalet, så investorer burde være godt informert, men hver gang dunker aksjen ned fem-seks prosent. Så lenge usikkerheten er der, vil det fortsette å tynge, sier analytikeren.

Uggedal har vært i kontakt med Subsea 7.

- Selskapets representant sa at «det vi vil si, har vi sagt på første kvartalspresentasjon». Der kan man legge merke til ordlyden. Under den presentasjonen ble det nemlig sagt at man førte diskusjoner med Petrobras om eldre fartøy. Båtene vi snakker om her er nybygg, de er jo ikke levert engang. Men diskusjonen med Petrobras forandrer seg sikkert fra uke til uke, så det er vanskelig å si, sier han.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet ned 0,52 prosent til 597,31 poeng, omsatt for 3,657 milliarder kroner.

Følg markedene med DN Investor

Les også:
Dette kan bremse kronerallyet  

Flypassasjeravgiften innføres 1. juni  

Har du fått med deg denne?

Hør den nye episoden av DNs podkast Finansredaksjonen
Advokater som snubler over på andre siden av loven, sprekker i Norwegian-lakken og hvilken diagnose skal vi stille på den norske pasienten?

 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment