Friday, May 20, 2016

Shareholders of DNB called in to fix a linguistic miss in the bank … – Dagens Næringsliv

DNB

Aksjonærene i DNB kalles inn for å rette opp i en språklig glipp i bankens vedtekter.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det kommer frem i en børsmelding fredag.

DNB ASAs ordinære generalforsamling besluttet i 2015 å gjennomføre diverse vedtektsendringer for å tilpasse selskapets vedtekter til den nye finansforetaksloven. De mest sentrale endringene var at representantskapet og kontrollkomiteen falt bort som selskapsorganer og at reguleringen av styresammensetningen ble endret.

I tillegg ble det gjort noen språklige endringer i vedtektene, som ikke hadde til hensikt å endre meningsinnholdet.

Men noe gikk galt:

“Da endringene ble foretatt, fikk bestemmelsen om lengste tjenestetid for tillitsvalgte i vedtektene § 6-1 (tidligere § 8-1) en uheldig formulering, siden det ikke lenger fremkommer på en tydelig måte at det begynner å løpe en ny 12-årsfrist når man går over fra å være ordinært styremedlem til å bli styreleder og omvendt.”, fremkommer det i børsmeldingen.

Formuleringsfeilen førte til at det ble stilt spørsmål ved om Anne Carine Tanum ble gjenvalgt som styreleder i banken i strid med vedtektene. Tanum ble valgt som styremedlem i DNB-styret i 1999. Hun ble valgt som styreleder i 2008.

Les mer her: DNBs styreleder gjenvalgt i strid med vedtektene

I innkallingen til DNBs aksjonærer kommer det frem at vedtektene blir foreslått endret slik at Tanum kan bli sittende som styreleder i mange år til:

“Styret foreslår derfor å justere ordlyden, slik at det kommer klarere frem hva som er og har vært meningen med bestemmelsen.

På denne bakgrunn foreslår styret at den ekstraordinære generalforsamlingen vedtar å endre § 6-1 i vedtektene slik at bestemmelsen blir lydende som følger:

* Ingen kan være medlem av eller leder for styret i et sammenhengende tidsrom lengre enn 12 år. Det begynner å løpe en ny 12-årsfrist dersom et ordinært medlem av styret blir valgt som styreleder eller motsatt.

* Ingen kan ha verv som ordinært styremedlem og/eller styreleder i et lengre samlet tidsrom enn 20 år.

* En person kan ikke velges eller gjenvelges til styreverv dersom vedkommende på grunn av denne bestemmelsen ikke kan sitte valgperioden ut.”

Hørt denne?

LES OGSÅ OM:

XXL-brødrene skiller lag (+)

Fastlegers kamp for flere pasienter: – Kan se ut som om de bruker sykemeldinger som et lokkemiddel (+)

Fullt opprør blant sinte professorer: – Ansatte føler de er blitt utsatt for et kupp (+)

Oppblåste timer i advokatbransjen: 129 advokater tok for høyt salær (+)

Søkte jobben som visesentralbanksjef: – Presset på for at jeg skulle trekke søknaden (+)

 

- Anbefalt av DNtv:

LikeTweet

No comments:

Post a Comment