Tuesday, May 31, 2016

Consumer confidence at its highest in a year – E24

Forbrukertillitsindeksen (CCI) for mai er på minus 3,6 poeng. Det er opp 0,8 poeng fra april og den er opp 8,1 poeng fra desember i fjor, da målingen var på sitt laveste siden Opinion startet tidsseriemålingen i 2007.

To av fire delindekser som utgjør den samlede tillitsindeksen stiger fra april til mai, opplyser Opinion i en pressemelding.

– Vi ser svakt styrkede forventninger til både egen økonomi og landets økonomi om 12 måneder. Størst fremgang ser vi for forventningene til egen økonomi, sier seniorrådgiver Henrik Høidahl i Opinion i meldingen.

Tillitsindeksen har vært negativ i 20 måneder på rad, men ligger nå 2,7 poeng over gjennomsnittet for 2015 og stiger for andre måned på rad.

Arbeidsledighetsindeksen faller dessuten markant, opplyser Høidahl i meldingen.

– Det er fortsatt usikkerhet å spore, men færre sammenlignet med foregående måneder tror at arbeidsledigheten vil stige de kommende 12 månedene, sier han.

Bunnpunktet for tillitsindeksen ble nådd i november og desember i 2015, etter at den svekket seg kvartal for kvartal gjennom hele året, i takt med at krisen i oljebransjen har bredt om seg.

 <p><b>KRYPER OPPOVER:</b>  I 2008 passerte Forbrukertillitsindeksen minus syv  poeng. Den var enda lavere på slutten av  fjoråret, men kryper oppover igjen nå,  imidlertid fortsatt negativ.</p>

KRYPER OPPOVER: I 2008 passerte Forbrukertillitsindeksen minus syv poeng. Den var enda lavere på slutten av fjoråret, men kryper oppover igjen nå, imidlertid fortsatt negativ.

No comments:

Post a Comment