Monday, September 29, 2014

Baksaas retires Telenor CEO in 2016 – E24

Baksaas retires Telenor CEO in 2016 – E24

Baksaas har akseptert tilbudet om å forlenge ansettelsen, kommer det frem i en børsmelding.

Telenor-toppen kunne i utgangspunktet pensjonere seg ved fylte 60 år, og dette jubileet finner sted i november i år.

Han er imidlertid ønsket med videre.

- Bakgrunnen for at vi ønsker å forlenge, er at han gjør en god jobb. Telenor fungerer bra, og vi ønsker å skape ro og forutsigbarhet rundt ledersituasjonen, sier styreleder Svein Aaser til E24.

Dermed kommer Baksaas til å gi seg som konsernsjef for den norske telegiganten 1. januar 2016. Han vil fortsette som spesialrådgiver for Telenor i 12 måneder etter at han går av som konsernsjef.

- Har god tid

Aaser medgir at 59-åringen fremdeles er en sprek mann, men ønsker ikke å spekulere for mye i hvorvidt det er aktuelt med ytterligere utvidelser av avtalen.

- Baksaas har et betydelig verv som formann i GSMA (den internasjonale foreningen for mobiloperatører, journ. anm.) og gjør der en god jobb. Målet nå er å skape ro rundt forutsetningene og hans virke i Telenor og GSMA, sier Aaser.

Han vil ikke kommentere hvorvidt styret allerede har begynt å sondere terrenget etter Baksaas etterfølger.

- Hva vi gjør og ikke gjør, vil jeg nødig si så mye om. Det at vi nå sender ut melding om at det ikke blir noen avgang for Baksaas i november, betyr at vi har god tid, sier styrelederen.

Pen pensjon

Jon Fredrik Baksaas har vært i telekombransjen i 25 år, og har vært konsernsjef i Telenor siden 2002.

Han har i tillegg styreverv i Vimpelcom, Svenska Handelsbanken og Det Norske Veritas, foruten ledervervet i GSMA.

Finansavisen skrev i april om gullpensjonen til Baksaas. Sistnevnte kan vente seg tre millioner kroner i året i ytelsespensjon, noe som vil gi en månedlig utbetaling på rundt 126.000 kroner, frem til fylte 70 år. Deretter vil pensjonen falle noe.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment