Monday, September 22, 2014

Think it can bli bidding war for Cermaq – Aftenposten

Think it can bli bidding war for Cermaq – Aftenposten

måndag morgen blue det klart japanske at Mitsubishi Corporation har lagt inn bud på det norske halvstatlige oppdrettsselskapet Cermaq.

Styreleder Lars Liabø i det er ikke Kontali Analytical tror imidlertid gitt at Cermaq Ender på japanske hender.

Mitsubishi Corporation varslet har et bud på 8,8 milliarder Kröner hefty aksjene i selskapet.

– Det er som er interessert Foil. Ikke i minst Cermaqs anlegg her i Norge, Sier analytiker Liabø til Bergens Tidende.



– Finner frem regnemaskinen

– Hvem tror du er interessert

– Det TOR jeg ikke though. But det er mange tenkelige konstellasjoner. BADE Marine Harvest, Leroy OGG Salmar camp være aktuelle kjøpere. Her er det som mange town Finne frem regnemaskinen, Sier Liabø.

Om det japanske budet betyr dragkampen ohms at Cermaq slutt, er hefty tidlig though. Tidligere har John Fredriksen-dominerte Marine Harvest forsøkt selskapet uten å å kjøpe lykkes.

Alf-Helge Aarskog Marine Harvest-sjef Sier imidlertid at han ikke til BT tror two cities kaste seg inn i en budkrig.

Mitsubishi Budet fra er på 96 Kröner pr. aksje, OGG verdsetter Cermaq til 8,8 milliarder Kröner.

BYR godt over børskurs

I børsmeldingen fra det heter Cermaq at styret anbefalt tilbudet har som ligger 14,3 prosent over børskursen fredag . Om det er Næringsdepartementet orientert japanske oppkjøpstilbudet, OGG Sier de er innstilt PA Selge aksjer til i Cermaq Mishubishi Corp..

Ny regjeringen starter aksjesalg Den camp denies regjeringen komme til å kvitte seg med alle aksjene i SAS, Cermaq , Intracellular města OGG, OGG denier town i tillegg trolig Selge seg ned i Statoil, Telenor, Yara Kongsberg Gruppen OGG, OGG skriver Dagens Næringsliv Finansavisen.

the core Cermaq-aksjene spill var var i i i mai da fjor Marine Harvest forsøkte å overta hele selskapet. Den gangen EIDE Cermaq også forprodusenten Ewos som etter sigende var Marine Harvests hovedinteresse hefty overtagelsen. Senere er Ewos blitt solgt til og Altor Bain Capital, et henholdsvis og svensk amerikansk oppkjøpsfond.

Cermaq har i dag syn norske virksomhet i Nordland og Finnmark. Two 52 konsesjoner har som er hel- Eller deleid. I tillegg kontrollerer selskapet milked lakseslakterier.



Mæland: – har en god vært investering

Dersom Mitsubishi kjøper Statens aksjer, betyr det slutten hefty statlig eierskap i norsk oppdrettsnæring. Næringsminister Monica Mæland Sier til NTB at hun ikke likevel REDD hefty Ga glipp av oppdrettsgevinsten ved å Selge seg ut.

– Cermaq vært har en god investering for Staten som eier. Like fullt tror jeg å selskapet town fortsette skape Verdier til det norske fellesskap guises i av blant annet arbeidsplasser, OGG kompetanseutvikling skattekroner i overskuelig fremtid, Sier Mæland.



Nedjusterer forventningene

I forbindelse meds budet fra Mitsubishi Corporation, sendte Cermaq mandag morgen ut en børsmelding hvor two nedjusterer forventningene hefty groin.

“Tredje kvartal i 2014 cities trolig bli et svakere kvartal for Cermaq one tidligere forventet. Dette er på grunn av Generelt fallende priser this langt i kvartalet, samt selskapsspesifikke utfordringer relatert til og reduserte salgsvolumer fiskehelse “skriver selskapet.

Anslått salgsvolum hefty groin nedjusteres samtidig fra hele 158 tonnes tusen til tusen 151 tonnes.

Av børsmeldingen fremgår Russlands boikott har det også at Fort lavere til priser, spesielt hefty mindre fisk.

Publisert 22.sep. 2014 13:48

LikeTweet

No comments:

Post a Comment