Sunday, September 28, 2014

Invest Tech analyzes Seadrill, Statoil and Schibsted – E24

Invest Tech analyzes Seadrill, Statoil and Schibsted – E24



Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech, og har ansvar for porteføljer og forvaltning. Han stiftet Investtech i 1997, med formål å tilby uavhengige tekniske analyser basert på vitenskapelig grunnlag og investorpsykologi.

Linløkken er utdannet cand.scient i matematisk modellering ved Universitetet i Oslo. Han er forfatter av boken «Teknisk aksjeanalyse».

Til daglig arbeider Linløkken med aksjeanalyse og utvikling av kvantitative metoder for investeringer i aksjemarkedet.

Vi har gått gjennom børsens 20 mest omsatte aksjer den siste måneden. Vi har vurdert aksjene basert på Investtechs tekniske analyser og innsidehandelanalyser.

Resultatene er ti kjøpsanbefalinger, seks salgsanbefalinger og fire holdanbefalinger, se tabellen under.

Etter denne følger analyser av tre av de nevnte selskapene. Anbefalingene gjelder på kort sikt, det vil si med en investeringshorisont på en til seks uker.

Ti aksjer får kjøpsanbefalinger og seks får salgsanbefalinger. Fire aksjer blir satt til avvent.
Ti aksjer får kjøpsanbefalinger og seks får salgsanbefalinger. Fire aksjer blir satt til avvent.

Selg Seadrill

Seadrill har falt kraftig etter salgssignalet fra en liten rektangelformasjon i begynnelsen av september. Kursen er nå kraftig oversolgt, og bør få en snarlig reaksjon opp på kort sikt. Aksjen har imidlertid også gitt et nytt salgssignal, denne gangen fra en hode-og-skuldre-formasjon på lang sikt. En reaksjon opp vil dermed kunne være en god anledning til å komme seg ut av aksjen. Salgssignalet indikerer et videre fall ned til 130 kroner eller lavere, men dette kan ta mange måneder.

SEADRILL KORT
SEADRILL KORT
SEADRILL LANG
SEADRILL LANG

Svak selg på Statoil

Etter en oppgang på 65 prosent fra i fjor sommer har investorene i Statoil stadig blitt mindre positive til aksjen. Mange har måttet gå ned i pris for å komme seg ut, og aksjen har nå brutt gjennom gulvet i den stigende trendkanalen. Det er dannet motstand i overkant av 180 kroner, der det antas at mange investorer vil tilby nye aksjer for salg. Den siste uken har aksjen falt på høyt volum, noe som indikerer at mange investorer aktivt reduserer prisene for å komme seg ut. En videre svak utvikling for børsens største selskap indikeres. Det er kortsiktig støtte ved 172 kroner, noe som redder aksjen fra en ren salgsanbefaling. 

 
 

Kjøp Schibsted

Schibsted har brutt motstanden ved 350 kroner og ligger i en stigende trendkanal på kort sikt. Volumutviklingen er meget positiv og en videre oppgang indikeres.

 
 
LikeTweet

No comments:

Post a Comment