Wednesday, April 20, 2016

ANNOUNCEMENTS: Downturn for oil stocks – Manager

Promotion med annonselenker

Oslo Børs åpner i rødt sammen med europeiske aksjer onsdag, etter nedgang i oljeprisen.

Hovedindeksen faller 0,3 prosent til 594,3 poeng, mens børsene i London, Paris og Frankfurt åpner ned mellom 0,2 og 0,3 prosent.

Siden børsen stengte i går har nordsjøoljeprisen falt rundt 0,8 dollar til 43,2 dollar per fat, etter at streiken blant oljearbeidere i Kuwait er avsluttet.

Diskuter aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på aksje- og investeringsforumet Xtrainvestor.

Her hjemme leder oljerelaterte aksjer an i nedgangen. Statoil faller 0,9 prosent, mens indeksen som følger de mest omsatte oljeserviceaksjene åpner ned 2,2 prosent.

- Forholdene svekket
- Forholdene i finansmarkedene er noe svekket fra i går, dermed blir det mest sannsynlig nedgang fra start i dag. Når det er sagt, Oslo Børs steg markant i gårsdagens handel og nærmer seg nå nullpunktet for året, skriver analysesjef Roger Berntsen i Netfonds før børs.

- Lavere dollarkurs har vært en av de viktigste driverne i markedet de seneste tiden. Grunnen til det er at gjeldsbelastningen rundt om i verden blir mindre når dollaren faller i verdi. Dette er spesielt positivt for fremvoksende økonomier, med mye gjeld, for eksempel Brasil. Den brasilianske børsen er for øvrig en av de beste så langt i år, med en oppgang på hele 24 prosent, fortsetter han.

Streik støttet oljeprisen
De siste dagene har streiken redusert Kuwaits oljeproduksjon og gitt støtte til oljeprisen, etter at oljestormaktene ikke lykkes med å inngå en avtale om å fryse produksjonsnivåene i helgen.

I mars var Kuwaits oljeproduksjon på 2,81 millioner fat per dag, men streiken medførte en reduksjon på 1,7 millioner fat om dagen. Tirsdag økte produksjonen til 1,5 millioner fat per dag da det statlige oljeselskapet startet opp igjen mer av produksjonen, skriver Bloomberg.

Siden en bunn på 27 dollar fatet ble nådd i januar i år har oljeprisene kommet betydelig opp. De siste tre månedene har nordsjøoljeprisen steget med 50 prosent.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

LikeTweet

No comments:

Post a Comment