Wednesday, April 27, 2016

Attempting to reduce the number of ownerless cats – Aftenbladet.no



Kampanjen har som mål å få flere katteeiere til å ID-merke og kastrere katten sin. Dette er et samarbeid mellom Mattilsynet, Dyrebeskyttelsen Norge, Smådyrpraktiserende veterinærers forening og Norsk Huskattforening.

- Det er ikke noen entydige tall som viser antall eierløse katter i Rogaland, men det kommer stadig flere bekymringsmeldinger om eierløse katter som gjør fra seg på lekeplasser. Kattene er altså også et problem for de som bor i nærheten. Selv om det er vanskelig å definere antallet, kan jeg bekrefte at det er snakk om en betydelig mengde katter, sier Olav Tørresdal i Mattilsynet.

LES OGSÅ

Han er fast bestemt på at eierløse katter er et problem i landet vårt, og sammenligner dem med nordmenn som er uteliggere.

- De har et usselt liv. Det er Ingen som bryr seg om dem. Dersom de blir syke, får ingen kattene fraktet til en veterinær. I tillegg fryser disse kattene om vinteren, ettersom de ikke har et hjem. Dessuten er det ofte mangel på mat, noe som innebærer flittige tokter i byens søppelkasser, sier Tørresdal videre.

LES OGSÅ

Ønsker å øke bevisstheten til befolkningen

Han tror en bevisstgjøring og en økt informasjonsstrøm om fordelene ved å feste en ID-brikke på katten eller å kastrere den er nødvendig for å redusere antall eierløse katter ute i gatene.

- Det er viktig å oppmuntre norske katteeiere til å iverksette tiltak. Dersom flere gjør dette, blir problemet på lang sikt mindre. En hunnkatt får katter to ganger i året, og det totale antallet kan bli relativt høyt dersom en ikke kastrerer katten. En gjennomsnittlig katt kan vandre langt fra der den hører til uten å finne veien tilbake. Derfor ser jeg på bruk av ID-brikke som genialt, fortsetter Tørresdal.

Dyreforkjemperen håper at kampanjen skaper stor blest, men påpeker samtidig at det er en viss risiko for at tilstanden på dette området ikke forbedres.

- Da vil det fortsette slik som nå. Katter som ikke har et hjem er utsatt for mange lidelser, og får som regel en tidligere død. Vi i Mattilsynet og de andre samarbeidspartnerne ønsker å slå et slag for kattenes liv og velvære, sier Tørresdal.

LES OGSÅ
LikeTweet

No comments:

Post a Comment