Friday, April 1, 2016

Telenor may sell shares in VimpelCom to Hong Kong – Aftenposten



Telenors aksjepost på 33 prosent i den russiske mobilgiganten Vimpelcom har grunnet korrupsjon lenge vært et renommrémessig mareritt. Noe av det første Sigve Brekke gjorde etter at han tok over som Telenor-sjef i fjor høst var å annonsere at aksjene skulle selges.

Felles salg med russisk mangemilliardær

Torsdag skriver den seriøse russiske næringslivsavisen Vedomosti at Telenor, som er den nest største aksjonæren i Vedomosti, og den russiske oligarken Mikhail Fridmans investeringsselskap Letterone, Vimpelcoms største aksjonær, har innledet samtaler med Hongkong-selskapet Hutchison om salg av sine aksjeposter.

- Av prinsipp kommenterer Telenor aldri denne type markedsspekulasjoner, sier informasjonssjef Glenn Mandelid i Telenor til Aftenposten.

En representant for Vimpelcom sier det samme til Vedomosti.

Måtte betale 7 milliarder i korrupsjonsforlik

Vimpelcom inngikk i februar et milliardforlik med amerikanske myndigheter i korrupsjonssaken som har ridd Vimpelcom og Telenor som en mare, men jakten på de involverte i korrupsjonssaken fortsetter.

Det amerikanske justisdepartementet sendte ut en pressemelding der det kom frem at Vimpelcom har inngått et forlik om å betale 795 millioner dollar. Omregnet til norske kroner, på det tidspunktet pressemeldingen ble sendt ut. blir det rundt 6,8 milliarder kroner.

Det delvis Telenor-eide selskapet er registrert i Nederland, og forlikssummen deles likt mellom Nederland og USA.



Garantert gevinst på mange milliarder

Telenor har siden 1999 investert 15 milliarder kroner i Vimpelcom, mens de har tatt ut 20 milliarder kroner i utbytte. Gevinsten til Telenor blir dermed 5 milliarder kroner pluss pengene de får for aksjene, som er notert på Nasdaq-børsen i New York. Markedsverdien for Telenors aksjer er for øyeblikket rundt 20,7 milliarder kroner.

Les også
LikeTweet

No comments:

Post a Comment