Tuesday, July 26, 2016

Sindre (22) were nests at age 20 – has developed delousing Ferry – E24

Det er ventet at Apple tirsdag skal rapportere om sitt verste kvartal for iPhone-salg siden enheten ble lansert for ni år siden, skriver Financial Times.

Analytikere anslår at iPhone-salget i forrige kvartal falt med 20 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Selskapets aksje har falt med mer enn 20 prosent det siste året, men investorer ser nå ut til å ha blitt vant med tanken om at selskapet vil vise til lite eller ingen vekst det neste året, skriver avisen.

Tøffere smarttelefon-marked

Apples flaggskip, iPhone, utgjør to tredeler av salget og en enda større andel av overskuddet.

Derfor er det nettopp dette man er spesielt interessert i når resultatet legges frem tirsdag.

Markedet for smarttelefoner har begynt å gå langsommere og folk bytter sjeldnere telefon. Samtidig øker konkurransen fra lavkostnadsselskaper i Kina, ifølge Financial Times.

Analytikere venter et iPhone-salg på 40 millioner dollar for kvartalet, et fall på 16 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Noen analytikere venter dog at salget kan bli så lavt som 38 millioner, ned 20 prosent.

Fall i andre kvartal på rad

Ifølge estimater innhentet av Reuters, ventes det at selskapet legger frem inntekter på 42,11 milliarder dollar, 15 prosent lavere enn hva de la frem i samme kvartal i fjor. Videre forventer de et utbytte per aksje på 1,38 dollar.

Etter 51 strake kvartaler med styrket inntjening, gikk det i det 52. omsider utfor med sviktende salg for både iPhone, iPad og Mac.

Apples omsetning endte på 50,6 milliarder dollar på verdensbasis, ned fra 58 milliarder dollar i samme kvartal i fjor. 

Resultat per aksje var på 1,9 dollar, ned fra 2,33 dollar.

Artikkelen fortsetter under grafen

  <p><b>UNDER 100:</b>  Apple-aksjen handles nå for rundt 97 dollar.  Aksjen er tilbake til nivået den lå  på for to år siden, da den gikk under  100 dollar, grensen den først nådde i  september 2012.</p>

UNDER 100: Apple-aksjen handles nå for rundt 97 dollar. Aksjen er tilbake til nivået den lå på for to år siden, da den gikk under 100 dollar, grensen den først nådde i september 2012.

Priset inn

Den gode nyheten er imidlertid at de lave forventningene i stor grad er priset inn i markedet, ifølge analytikere, skriver CNBC.

Da det forrige kvartalet ble lagt frem i april, falt Apple-aksjen kraftig. Det samme vil ikke skje nå om selskapet legger frem det resultatet og forventninger til neste kvartal som er spådd, mener analytiker Andy Hargreaves ved Pacific Crest.

Han mener til og med at dette kan drive Apple-aksjen høyere.

«Det vil sannsynligvis bli en lettelse for investorer som er bekymret for vedvarende fall i iPhone-salget» skriver han i et notat, gjengitt av CNBC.

Pacific Crest har et kursmål for Apple-aksjen på 121 dollar.

Analytiker Colin Gillis ved BGC Partners, blir på sin side stadig mer pessimistisk.
Denne uken gikk han over til å anbefale investorer å selge aksjen, basert på bekymringen om at forbrukere ikke oppgraderer iPhonene sine.

Også produkter som iPad, Mac og til og med – om man skal tro analysebyrået IDC – den relativt ferske Apple Watch, vil selge dårligere, skriver Financial Times.

Viktig september-salg

Med så mye usikkerhet knyttet til den neste versjonen av iPhone, som etter alle solemerker vil lanseres til høsten, vil mye av fokuset tirsdag bli rettet mot Apples utsikter for det neste kvartalet, som vanligvis inneholder den første helgen med salg av den nye smarttelefonen.

Analytikere ved Piper Jaffray forventer et iPhone-salg på 44 millioner dollar for neste kvartal, og en total inntekt på 43–45 milliarder dollar, ifølge Financial Times.

Selv om også smartklokken Apple Watch er ventet å få en oppdatering i september, mener Piper Jaffray at man ikke skal forvente for mye.

«Det er vanskelig å ikke se på smartklokken som en tidlig flopp», skriver Piper Jaffray i et notat.

No comments:

Post a Comment