Monday, July 25, 2016

Nintendo plunge after Pokémon forecast – E24



Etter at Pokémon Go ble rullet ut tidligere i måneden, har verdien på Nintendo-aksjen blitt mer enn doblet. Spillet, som har blitt et globalt fenomen, er laget av den amerikanske app-utvikleren Niantic, basert på figurer skapt av Nintendo.

Rettighetene til Pokémon forvaltes først og fremst av The Pokémon Company, der Nintendo er ett av tre eierselskaper. Nintendo og The Pokémon Company har sammen med Google investert flere hundre millioner kroner i Niantic i forbindelse med utviklingen av det populære mobilspillet.

Pokémon Go bruker såkalt «utvidet virkelighet», som kombinerer datagenererte figurer og kameraet på spillernes telefoner. Dermed kan spillerne jakte på digitale monstre som fremstår som om de befinner seg i spillernes naturlige omgivelser.

Aksjen doblet

Det var fredag at selskapet varslet at spillet kun villa ha begrenset innvirkning på det finansielle resultatet, skriver CNBC.

Det er ventet at Nintendo vil komme med kvartalsresultater senere denne uken.

Selskapet sier at forventningene også inkluderte produksjon av et armbånd man kan bruke sammen med spillet for å bli varslet om pokemons i nærheten.

Siden 6. juli, da spillet først ble lansert i USA, har Nintendo-aksjen blitt mer enn doblet.

Blandet marked i Asia

Markedet i Asia har vært preget av blandet drops siden åpning mandag. Investorer venter spent på viktige sentralbankmøter i både USA og Japan som skal holdes senere i uken.

Slik ser situasjonen ut mandag morgen, klokken 16.43 norsk tid:

** Australias ASX 200: opp 0,55 prosent

** Sør-Koreas Kospi: ned 0,11 prosent

** Hong Kongs Hang Seng: ned 0,29 prosent

** De kinesiske fastlandsindeksene Shanghai Composite og Shenzhen opp henholdsvis 0,24 og 0,37 prosent

** Japanske Nikkei: opp 0,06 prosent

Niende måned med fallende eksport

Mandag ble det sluppet tall over handelsbalansen i Japan for juni. Tallene viser at Japans eksport falt med 7,4 prosent i juni sammenlignet med samme måned i fjor, og har falt i ni måneder i strekk, skriver CNBC.

Det var imidlertid bedre enn de 11,6 prosentene som var forventet av Reuters analytikere.

Målt i volum økte eksporten med 2,9 prosent, den første økningen på fire måneder, ifølge Reuters.

Importen falt med 18,8 prosent sammenlignet med juni i fjor, som er noe bedre enn forventede 19,7 prosent.

Handelsbalansen viste et overskudd på 692,8 milliarder yen, sammenlignet med 494,8 milliarder som var forventet.

Venter økt stimuli

Den japanske sentralbanken starter torsdag sitt to dagers lange pengepolitiske møte. Markedene venter ytterligere finansiell og monetær stimuli for å få i gang landets nå svake vekst.

– Markedene ser ut til å ha priset inn de neste to månedene med potensiell finansiell og monetær stimuli innen noen få uker, sier analytiker Angus Nicholson ved meglerfirmaet IG, til CNBC.

Fredag hoppet japanske yen, som hadde falt til nivåer rundt 107,15 mot dollar, til 106 etter BBC sendte et intervju med Japans sentralbanksjef Haruhiko Kuroda, hvor han utelukket muligheten for «helikopter-penger», et av de mest ekstreme pengepolitiske verktøyet som finnes. Intervjuet skal ha blitt gjort i midten av juni, ifølge Wall Street Journal.

Under helgens G20-møte i Chengdu i Kina, gjentok Kuroda det samme budskapet igjen.

I skrivende stund koster en yen 106,29 dollar.

Den amerikanske sentralbanken vil starte sitt to dagers pengepolitiske møte tirsdag. Markedet forventet at pengepolitikken skal holdes stabil.

No comments:

Post a Comment