Monday, July 18, 2016

Stolt-Nielsen buy chemical tanker operations – Dagens Næringsliv

Stolt-Nielsen

Kjøper Jo Tankers-virksomhet for rundt 4,85 milliarder kroner.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Kjemikalierederiet Stolt-Nielsen Limited kjøper kjemikalietank-virksomheten til Jo Tankers og en joint venture-andel på 50 prosent for 575 millioner dollar (tilsvarende 4,85 milliarder kroner), melder selskapet mandag.

Handelen omfatter 13 kjemikaletank-skip og et fellesforetak om åtte nybygde tankskip.

- Transaksjonen dekker kapasitetsbehovet for vår eksisterende flåte for de neste årene, sa direktør Niels G. Stolt-Nielsen.

Transaksjonen finansieres gjennom eksisterende bankforbindelser og tilgjengelige selskapsmidler. Den er betinget av myndighetsgodkjennelse og ventes fullført innen utgangen av september.

Av de 13 skipene har kun åtte tanker i rustfritt stål. Disse skipene er på mellom 19.000 og 38.000 dødvekttonn, den totale vekten et skip kan bære av last, drivstoff, forsyninger, besetning og passasjerer. Fem skip har en kombinasjon av coated-tanker og rustfritt stål.

De åtte nybyggene er på 38.000 dødvekttonn med tanker i rustfritt stål og bygges ved New Times Shipbuilding i Kina. Det første av disse ble levert i juli 2016, mens de resterende ventes levert i andre halvdel av 2016 og i 2017.

Følg markedene på DN Investor

Les også:

Asia i dag: Kjøper for 260 mrd. – med Brexit-rabatt

Reagerer på at norske 60-åringer trenger ekstra ferie: Utgått på dato  (DN+)

Disse bransjene er på jakt etter flest nye ansatte med høyere utdanning

Anbefalt av DNtv:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment