Wednesday, July 20, 2016

New record levels on Wall Street – Dagens Næringsliv

USA

Resultatsesongen har så langt vært bedre enn ventet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Børsene i USA stenger opp onsdag. Dow Jones Industrial når nye rekordnivåer for syvende dag på rad. Også S&P 500-indeksen satte ny rekord onsdag.

Oppmerksomheten til markedsaktørene har vært rettet mot selskapene som har lagt frem kvartalstall, deriblant Microsoft, Halliburton og Morgan Stanley.

- Markedet har vært spenstig. Mange av resultatene som har kommet inn har vært bedre enn forventet. Markedet er nå på jakt etter tegn til at selskapene er mer positive til andre halvdel av året, sier markedsstrateg Quincy Krosby i Prudential Financial Inc. til Bloomberg News.

Microsoft leverer

Microsoft la tirsdag kveld frem et resultat for andre kvartal som var bedre enn analytikerne ventet på forhånd. Det har blitt tatt godt i mot av investorene under handelen onsdag. Microsoft-aksjen endte opp 5,81 prosent.

Også Morgan Stanley leverte et høyere kvartalsresultat enn ventet. Ved stengetid på Wall Street er aksjen opp 2,11 prosent.

Oljeserviceselskapet Halliburton leverte et resultat som var lavere enn i samme periode ifjor. Men selskapet opplyste onsdag at det ser en marginbedring i markedet i Nord-Amerika på 100-200 basispunkter i tredje kvartal. Aksjen er onsdag kveld norsk tid ned 1,47 prosent.

Slik ser det ut på Wall Street ved stengetid onsdag kveld norsk tid:

  • Dow Jones Industrial: Opp 0,19 prosent til 18.595 poeng
  • Nasdaq Composite: Opp 1,06 prosent til 5.089 poeng
  • S&P 500: Opp 0,43 prosent til 2.173 poeng

Oljeprisoppgang

Amerikanske råoljelagre falt med 2,3 millioner fat i forrige uke, viste tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy (EIA) onsdag ettermiddag. Dette var et større fall enn ventet.

Lagertallene førte til en oppgang i oljeprisene. Prisen for et fat med nordsjøoljen Brent 1. posisjon handles i skrivende stund til 47,00 dollar, opp 0,73 prosent.

Les mer på DN.no:

Her går Norges flinkeste studenter  

USA-valget: Marsjerer med automatrifle på åpen gate 

Pokemon-boost for Nintendo: Milliardgevinst på Oljefondet (DN+)

Disse topper lønningslisten fem år etter utdannelsen  (DN+)

Aker-eier Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete Eidsvig tar utbytte på 480 millioner kroner og har tatt ut 3,4 milliarder kroner fra familie­formuen på åtte år: Utbyttefest for 3,4 milliarder  (DN+)

Anbefalt av DNtv: Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper

 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment