Monday, July 18, 2016

Marine Harvest forecasts sharp rise in profits – E24

Saken oppdateres.

Mandag morgen kom John Fredriksens lakskjempe med resultatvarsling for årets andre kvartal.

Marine Harvest har nesten doblet operasjonelt dirftsresultat (EBIT), fra 84 millioner euro for andre kvartal fjor, til 147 millioner euro for samme periode i år. Årets resultat tilsvarer 1.377,39 millioner kroner, med dagens valutakurs.

Ifølge konsensus fra analytikerne var det dog forventet et operasjonelt driftsresultat på 159 millioner euro, ifølge SME Direkt for TDN Finans.

Selskapet forventer en produksjon på 90 000 tonn for rekordkvartalet.

– Vi ser svært fornøyd med å se forbedringer i alle våre forretningsområder. Gode valutakurser og omorganisering i markedet har bidratt til all-time high resultat både for gruppen og for Preformance Chemicals, sier administrerende direktør Per A. Sørlie i børsmeldingen.

Best i Canada

Selskapets kanadiske avdeling er den som går best, med et anslagsvis resultat på 2,10 euro per kilo. De norske og skotske avdelingene er også positiv, med resultat på henholdsvis 2,10 og 0,45 euro per kilo.

Selskapet taper fortsatt penger i Chile, med et anslagsvis resultat på – 0,25 euro per kilo.

Høye priser

Tidligere i år har flere lakseoppdrettere meldt om svært høye laksepriser, og flere har spådd at de kom til å oppnå svært gode resultater i løpet av året. Marine Harvest presenterer sine offisielle tall for andre kvartal 18. august.

Selskapets EBITDA ble på 200 millioner kroner, opp fra 131 millioner i samme kvartal i fjor. Dette var all-time high for selskapet.

No comments:

Post a Comment