Monday, July 18, 2016

Aker blocked Rems refinancing plan: – It was an ambush – E24

Mandag ettermiddag skrev E24 at offshorerederiet Rem Offshore vurderer strategiske alternativer, etter at det ikke ble enighet med obligasjonseierne om selskapets restruktureringsplaner på et møte tidligere mandag.

– For det minste lånet var det en aktør som stemte det ned. Vi synes vi hadde en god løsning på plass, som var godt forankret blant de største obligasjonsinvestorene, hovedaksjonærene og bankene. Vi er derfor veldig overrasket over at det ble stemt ned, sa administrerende direktør Arild Myrvoll til E24.

Les hele børsmeldingen her.

Etter først ikke å ha ønsket å gå ut med hvem denne aktøren er, informerte selskapet i en oppdatering senere at det var Aker Capital AS som veltet Rems redningsplan.

Tror Aker har kjøpt seg opp

Kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker bekrefter overfor Sysla at konsernet har obligasjoner i offshorerederiet og at selskapet var blant dem som stemte nei til restruktureringsforslaget.

I løpet av de siste ukene har noen betalt nær hundre millioner kroner for å sikre seg andeler i obligasjonsgjelden til Rem Offshore, ifølge Sunnmørsposten.

Styreleder Åge Remøy beskriver det hele som et bakholdsangrep.

– Det var ikke noen vennligsinnet måte å gå frem på, sier han til Sunnmørsposten. 

Han tror det er Aker som har kjøpt seg opp, og som har stemt ned forslaget.

– Aker har kjøpt seg opp til mer enn en tredel i det ene obligasjonslånet, og det var de som forårsaket at det ikke gled gjennom, mener han.

Administrerende direktør Arild Myrvoll sier til E24 at konsolidering i bransjen åpenbart var tanken bak.

– De vil slå sammen rederier, og da gjør de dette. Men vi ble likevel overrasket. Vi visste de hadde eierinteresser i Solstad, men det er først i den siste tiden at de har hatt stor omsetning i vår obligasjon. Det er stor grunn til å tro at de kjøpte seg opp etter at vi lanserte vår skisse til refinansiering, sier Myrvoll.

– Hvordan skal dere få Aker med på et nytt forslag?

– Vi må nå gå i dialog med dem og de involverte partene, også må vi skaffe oss mer informasjon.

Kjøpte seg inn i konkurrent

Aker har et alternativt forslag for fremtiden til Rem Offshore. Selskapet foreslår at forslaget til restrukturering videreføres, og at offshorerederiet deretter fusjoneres med Solstad Offshore, som Aker tidligere i sommer kjøpte seg opp i.

– Solstad Offshore og Aker har foreslått en industriell løsning for restruktureringen av Rem Offshore til beste for investorer, kreditorer, de ansatte og selskapets systemverdier, sier Kigen.

Flåten til Rem Offshore består av 19 fartøy, inkludert ett fartøy under bygging. Rederiet har 470 ansatte

No comments:

Post a Comment