Wednesday, July 20, 2016

Nordea takes action after the Panama revelations – block accounts – Dagens Næringsliv

Panama-avsløringene

68 kontoer sperret etter Nordeas interngranskning i kjølvannet av Panama-dokumentene.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Som følge av de såkalte Panama-avsløringene satte Nordeas administrerende direktør og konsernsjef, Casper von Koskull, i gang en intern granskning for å klargjøre om Nordea Bank Luxembourg S.A. (NBSA) fulgte de interne retningslinjene og de eksterne forskriftene for aktiviteter som er knyttet til offshoreselskaper.

Ifølge en børsmelding fra Nordea er granskningen nå avsluttet og har blitt lagt frem for Nordeas styre.

Alle relevante tilsynsmyndigheter har blitt eller vil bli informert om resultatet. På bakgrunn av flere viktige konklusjoner og anbefalinger etter granskningen har Nordea besluttet å treffe en rekke tiltak med umiddelbar virkning.

Sperrer 68 mistenkelige kontoer

I børsmeldingen skriver banken at den blant annet “NBSA har gått til det umiddelbare skrittet å sperre kontoer der det har blitt oppdaget mistenkelige indikasjoner”.

- Dette gjelder de 68 tilfellene som er identifisert av Group Compliance. I samsvar med retningslinjene våre ser vi nærmere på disse kontoene for å finne rimelig belegg for at kundene følger gjeldende regler for deklarasjon og skatt. Hvis dette ikke er tilfelle, blir kontoen deres stengt, heter det i meldingen.

I tillegg vil Nordea iverksette strengere styring av Nordea Bank Luxembourg. Nordea vil også avslå alle nye selskapsformer der formålet med selskapet er uklart, og innfører nye, strengere kriterier for eksisterende og nye kunder som har form av offshoreselskap.

Nye retningslinjer ble ikke gjennomført

Ifølge meldingen viste granskningen at Nordea i Luxembourg innførte nye og strengere retningslinjer for overholdelse av skattereglene i 2009.

- Beklageligvis viser imidlertid granskningen at gjennomføringen var utilstrekkelig, og dette er ikke akseptabelt. Manglene gjelder i stor grad styringen og kontrollen. Samtidig finner jeg en viss trøst i konklusjonen om at det ikke finnes belegg for å påstå at medarbeidere i Nordea aktivt har bidratt til skatteunndragelse, sier konsernsjef Casper von Koskull.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Asia i dag: Økt risiko for bankkrise

Monsterjakt verden over: Milliardgevinst på Oljefondet (DN+)

– Alt går over prisantydning

Anbefalt av DNtv:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.

LikeTweet

No comments:

Post a Comment