Friday, July 29, 2016

Telenor said to have hired brokerage for Vimpelcom sale – Dagens Næringsliv

Telenor

Salget skal skje i september over London Stock Exchange.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Telenor tar sikte på å selge sin resterende eierandel på 33 prosent i Vimpelcom i september, skriver TMT Finance, ifølge TDN Finans.

Telenor har siden slutten av 1990-tallet vært aksjonær i mobilselskapet Vimpelcom. Eierskapet har vært preget av konflikter med den andre storeieren, den russiske oligarken Mikhail Fridmans investeringsselskap som i dag heter Letter­One.

Telenor eier 33 prosent av aksjene og har 43 prosent av stemmene i Vimpelcom, som har virksomhet blant annet i Russland og en rekke tidligere Sovjet-stater.

Vimpelcom erkjente i februar at selskapet har betalt store beløp i bestikkelser til presidentdatter Gulnara Karimova for å få innpass i mobilmarkedet i Usbekistan. Selskapet vedtok en bot på 795 millioner dollar (6,8 milliarder kroner) til amerikanske og nederlandske myndigheter.

Telenor har tre nominerte styremedlemmer i Vimpelcom. Tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas er en av flere Telenor-direktører som har sittet i Vimpelcom-styret.

Sigve Brekke ble konsernsjef i Telenor i sommer og annonserte at hele Vimpelcom-posten var til salgs.

30. oktober ifjor måtte styreleder Svein Aaser gå av på grunn av mistillit fra næringsminister Monica Mæland, etter at selskapet hadde lagt frem ny informasjon for storeieren. Gunn Wærsted tiltrådte som ny styreleder 14. januar.

Fire Telenor-topper er fristilt mens Deloitte Advokatfirma gransker håndteringen av Vimpelcom-investeringen. En konklusjon er ventet offentliggjort i begynnelsen av mai. Telenor har kuttet alle bånd til Baksaas, og han er nå pensjonist med pensjon fra Telenor.

Vis mer

Telenor skal ifølge nyhetsbyrået ha hyret inn flere meglerhus i forbindelse med salget. Morgan Stanley og JP Morgan skal være hyret som globale koordinatorer, skriver TDN Finans. Citi og Credit Suisse skal være bokbyggere i prosessen.

Telenor ønsker ikke å kommentere ryktene.

«Vi kommenterer av prinsipp aldri slike rykter. Når det gjelder VimpelCom-salg så viser vi til vår børsmelding 5. oktober 2015 hvor vi kunngjorde vår intensjon om å selge vår eierandel i VimpelCom», skriver direktør for investorrelasjoner Marianne Moe i Telenor i en epost til TDN Finans fredag.

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor har tidligere varslet salg av Vimpelcom-aksjene, men hittil har ikke Brekke klart å finne en kjøper. Telenor er den nest største eieren i Vimpelcom, som opprinnelig er et russisk selskap.

Startet aktiv salgsprosess tidligere i år

Like etter at Brekke ble Telenor-sjef i august ifjor, besluttet han å sette eierposten i Vimpelcom på salgslisten.

Etterforskningnen av korrupsjonsmistankene i Vimpelcom gjorde imidlertid salgsprosessen vanskelig. Brekke var tydelig på at etterforskningen måtte avsluttes før Telenor kunne forvente å få solgt aksjene.

Men tidligere i år sa Brekke at Telenor kunne gå mer aktivt frem med salgsprosessen etter Vimpelcom-forliket.

- Vi vil gå ut og finne aktuelle kjøpere og sette igang dette på “full steam”. Men dette er en prosess som kan ta tid. Det er ikke slik at vi bare skal droppe aksjene over natta. Vi må finne en måte å selge dette på på en ordentlig måte, sa Brekke til DN.

I mai ble det kjent at Telenor skal ha vært i samtaler med potensielle kjøpere av eierandelen i det omstridte selskapet.

Brekke ønsket ikke da å navngi de potensielle kjøperne Telenor var i snakk med.

Les mer på DN.no:

– Oppgjørets time er kommet

Statoil kjøper seg inn i gigantfunn i Brasil

Petter Stordalen og Varner-brødrene: Bygger ny hotellgigant (+)

Anbefalt av DNtv:

 

 

LikeTweet

No comments:

Post a Comment